Τσακαλώτος: Ας μην διευκολύνουμε τους αντιπάλους

Ως… φυσιολογική εμφάνισε περίπου ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος την εσπευσμένη κατάθεση των πέντε τροπολογιών για τα προαπαιτούμενα σε άσχετο νομοσχέδιο για την κύρωση σύμβασης για την αλιεία στην Μεσόγειο.

Αποκρούοντας τα σφοδρά πυρά που δέχθηκε η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για την μεθοδολογία αυτή, ο κ. Τσακαλώτος επικαλέστηκε το Eurogroup της 15ης Ιουνίου και τις προσπάθειες κάποιων να μετατοπίσουν το επίκεντρο της συζήτησης από το θέμα του χρέους στην μη έγκριση όλων των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα.

«Δεν θέλουμε να φιμώσουμε κανέναν. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη έκπληξη ότι κάτι φοβερό γίνεται ,όταν ξέρουμε ότι επί επτά χρόνια η Ελλάδα είναι υπό επιτήρηση και οι συσχετισμοί δυνάμεων ήταν ενάντιά σας και ενάντιά μας» είπε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, ο οποίος ήγειρε θέμα αντισυνταγματικότητας.

«Κάνουμε και κακούς νόμους, όπως κάνατε κι εσείς» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι ο λόγος που η κυβέρνηση έφερε ως τροπολογίες σημαντικές διατάξεις όπως αυτή που «παγώνει» την αύξηση των συντάξεων μέχρι το 2022, αλλά και εκείνη που «παγώνει» την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων έως το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, είναι «ο μεγάλος κίνδυνος που έχουμε στην διαπραγμάτευση, ο οποίος είναι ότι οι αντίπαλοί μας δεν είναι ενιαίοι, υπάρχουν διαφωνίες και εντός Κομισιόν και εντός ΔΝΤ και είναι κάποιοι που θέλουν να μετατρέψουν την συζήτηση αντί να είναι για το χρέος να είναι για τα προαπαιτούμενα».

«Δεν πρέπει να αφήσετε να υπάρχει αυτή η δυνατότητα που θέλουν πολλοί αντίπαλοί μας να το εκμεταλλευτούν και να μετατρέψουν την συζήτηση της Πέμπτης στο Eurogroup, ώστε η συζήτηση αυτή να είναι για το χρέος και για τίποτα άλλο» είπε ο κ. Τσακαλώτος επαναλαμβάνοντας ότι «η βασική μας στρατηγική ήταν να φύγουμε από την επιτροπεία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.