Β. Νάκος: Ολοκληρώνεται το Εθνικό Κτηματολόγιο

Στην τελική φάση ολοκλήρωσής του μπαίνει το Εθνικό Κτηματολόγιο, δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου, καθηγητής Βύρων Νάκος, υπενθυμίζοντας ότι ξεκινά η συλλογή δηλώσεων στα Δωδεκάνησα.

Όπως ανέφερε στη δήλωσή του, οι πολίτες θα καρπωθούν τα οφέλη από ένα σύγχρονο και ασφαλές σύστημα καταγραφής και δημοσιότητας των δικαιωμάτων της ακίνητης περιουσίας τους.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου επεσήμανε ότι έγινε επανασχεδιασμός του διαγωνισμού κτηματογράφησης για το υπόλοιπο της χώρας και σήμερα 27 από τις 32 μελέτες εξελίσσονται κανονικά.

Επίσης, όπως πρόσθεσε, «επανασχεδιάσαμε και ήδη βρίσκεται σε παραγωγική λειτουργία, η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής δήλωσης κτηματολογίου, η οποία με ένα πολύ φιλικό προς τους πολίτες τρόπο, τους δίνει τη δυνατότητα να δηλώσουν τα ακίνητά τους με ακρίβεια και ευκολία, χωρίς να ταλαιπωρηθούν».

Ο κ. Νάκος διαμήνυσε ωστόσο ότι «για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος είναι κρίσιμο να προετοιμαστούμε και να συμμετέχουμε όλοι στη διαδικασία συλλογής των δηλώσεων. Για να διασφαλίσουμε την ιδιοκτησία μας, την κληρονομιά μας και να σταθούμε υπεύθυνοι απέναντι στη νέα γενιά, η οποία θα παραλάβει ένα ασφαλές και εγγυημένο ιδιοκτησιακό περιβάλλον και ένα σύγχρονο και πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο».

Ο κ. Νάκος σημείωσε ότι «ξεκινάμε από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Λειψοί, Λέρος, Κάρπαθος, Κάσος, Νίσυρος, Μεγίστη, Τήλος και Χάλκη)».

Κάλεσε, δε, τους πολίτες που έχουν ιδιοκτησία στις παραπάνω περιοχές, να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του φορέα, μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2019 (και τις 20 Μαΐου 2019 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο).

Ανέφερε επιπλέον ότι «καλό είναι οι πολίτες να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου για την έναρξη της συλλογής δηλώσεων και στις υπόλοιπες περιοχές ή για οποιαδήποτε πληροφορία καθώς και να καλούν στο 210 – 6505600».

«Όλα τα στελέχη του φορέα και των αναδόχων, αλλά και εγώ προσωπικά, θα βρισκόμαστε διαρκώς στην υπηρεσία του πολίτη, με κοινό στόχο και σκοπό την ολοκλήρωση ενός από τα σημαντικότερα μεταρρυθμιστικά έργα της νεότερης Ελληνικής ιστορίας», κατέληξε ο κ. Νάκος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.