Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για τα ενοίκια

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία επεκτείνεται η μείωση του μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων και μισθώσεων κύριας κατοικίας κατά 40% για τον μήνα Απρίλιο, ώστε να καλυφθούν και οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία, καθώς και οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Ειδικότερα, με τις διατάξεις της εν λόγω τροπολογίας προβλέπεται η επέκταση της ρύθμισης της μερικής απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος για τον Απρίλιο του 2020, κατά 40%, και στις περιπτώσεις επαγγελματικών μισθώσεων προς εγκατάσταση επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν πληγεί δραστικά από την επιδημία του κορωνοϊού.

Η ρύθμιση αφορα και

την περίπτωση μισθωτών στους οποίους έχει παραχωρηθεί έναντι μισθώματος η χρήση πράγματος, κινητού ή ακινήτου, ή και των δύο μαζί, που προορίζεται αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση, στο πλαίσιο χρηματοδοτικής μίσθωσης,
τις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης κύριας κατοικίας των εργαζομένων των ως άνω επιχειρήσεων, για τους οποίους λόγω των έκτακτων και ειδικών μέτρων, τα οποία έχουν ληφθεί, έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας.
Την ίδια ώρα, σε μία σκληρή ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) σημειώνει πως η απόφαση «αποτελεί μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που συνιστά πρόκληση και εμπαιγμό για τους ιδιοκτήτες ακινήτων».

Αν και αναγνωρίζει πως είναι αναμφισβήτητη η ανάγκη των επιχειρήσεων να μειώσουν τα κόστη (και τα ενοίκια που καταβάλλουν), η ΠΟΜΙΔΑ τονίζει πως «εκείνο που είναι ηθικά ανεπίτρεπτο, είναι η βοήθεια προς τις επιχειρήσεις να υφαρπάζεται από τις τσέπες των ιδιοκτητών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.