Τη Μ. Εβδομάδα η καταβολή 800 ευρώ και δώρου Πάσχα

Αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς

Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν όλες οι πληρωμές που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρόυτση. Ο ίδιος υπενθύμισε πως θα είναι τσουχτερό το πρόστιμο για όσους εργοδότες υποχρεώνουν τους υπαλλήλους να δουλεύουν ενώ είναι σε αναστολή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός ανέφερε ότι καθώς η νομοθεσία είναι έκτακτη και έχει στηθεί από μηδενική βάση είναι πιθανό κάποιοι να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν τρύπες του συστήματος. Προκειμένου να μπει φρένο σε τέτοιες συμπεριφορές αποφασίστηκε το πρόστιμο των 1.200 ευρώ, για το οποίο η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε σήμερα. «Επειδή παρά πολλοί μπορεί να επιδιώξουν να βρουν ευκαιρίες για προσωπικό όφελος γι’ αυτό βάζουμε και εμείς απαγορευτικές ρήτρες. Δεν μπορεί κάποιος να κάνει αναδρομική καταγραφή των εργαζομένων που θέτει σε αναστολή» ξεκαθάρισε ο κ. Βρούτσης.

Όσον αφορά στην ενίσχυση των 800 ευρώ σημείωσε πως θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς
στις 15, 16 και 17 Απριλίου. Τη Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν τα 400 από τα 600 ευρώ για το voucher των επιστημόνων.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα λάβουν κανονικά το δώρο του Πάσχα οι εργαζόμενοι των εταιρειών, που δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Οι υπόλοιπες έχουν τη δυνατότητα να το καταβάλουν έως 30 Ιουνίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.