«Ξανά στην Ελλάδα»: Μέσα στο μήνα ανοίγει η πλατφόρμα για 500 νέους, που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα

Πριν από τα τέλη του έτους αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ξανά στην Ελλάδα», με το οποίο η κυβέρνηση θέλει να προσφέρει κίνητρα επιστροφής στη χώρα σε υψηλά αμειβόμενους νέους, που ζουν στο εξωτερικό.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 1003, ο υπουργό Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σημείωσε πως η πλατφόρμα θα ανοίξει πιθανότατα εντός Δεκεμβρίου και στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων έως τέλος Φεβρουαρίου. Η πρωτοβουλία, όπως εξήγησε, αφορά 500 νέους ηλικίας 28 έως 40 ετών με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι επιχειρήσεις θα δηλώνουν τι προσωπικό αναζητούν από το εξωτερικό και με τι προσόντα και αντίστοιχα ποιοι νέοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το υπουργείο Εργασίας θα λειτουργεί ως ενδιάμεσος. «Η πλατφόρμα θα γίνει μια γέφυρα, μέσω της οποίας θα μπορεί να γίνει ένα matching» είπε ο υπουργός.

Οι νέοι που θα έρθουν, όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης θα μεταφέρουν στην Ελλάδα τεχνογνωσία από το διεθνές περιβάλλον αλλά και «φρεσκάδα σε επίπεδο αντιλήψεων και ιδεών».

Αναφορικά με τις αποδοχές των νέων που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, ο κ. Βρούτσης είπε ότι θα λάβουν 3.000 ευρώ μεικτά. Το συγκεκριμένο ποσό, δεν ορίστηκε αυθαίρετα πρόσθεσε, καθώς συνεκτιμήθηκαν οι αμοιβές αλλά και το κόστος ζωής στο εξωτερικό. Το 70% του ποσού θα καλύπτεται από ευρωπαϊκούς πόρους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.