Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Θετική η διάθεση της Κίνας προς τα ελληνικά προϊόντα

Τη θετική διάθεση από την κινεζική πλευρά για μία σειρά θεμάτων που αφορούν τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα, διαπίστωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατά την επίσκεψή της στην Κίνα.

Σε συνάντηση που είχε με τη εκπροσώπους της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και τον αρμόδιο κινέζο υφυπουργό, Jiwen Zhang, συζητήθηκε το ζήτημα για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υπογραφή πρωτοκόλλου για την εξαγωγή του κρόκου Κοζάνης στην Κίνα.

Επίσης, συνομίλησαν για την ομαδοποίηση των φρούτων ώστε να εξεταστούν ταυτόχρονα οι τεχνικοί φάκελοι για τα πυρηνόκαρπα φρούτα που έχει υποβάλλει η χώρα μας κατά τον έλεγχο των κινεζικών αρχών για τα κεράσια, η επέκταση των εξαγωγών των ακτινιδίων από το σύνολο της χώρας μας προς την Κίνα, καθώς και η εξέταση του φάκελου εξαγωγών για το ελληνικό λαβράκι και άλλων προϊόντων.

Η κ. Τελιγορίδου συμμετείχε στην 4η Διάσκεψη των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης της Πρωτοβουλίας 17+1 ανάμεσα στην Κίνα και τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και κατά την εισήγησή της, μίλησε για τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της ψηφιακής γεωργίας, ενώ συνομίλησε και με τον Κινέζο υπουργό Γεωργίας, Han Changfu για θέματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο χωρών στον πρωτογενή τομέα.

Η υφυπουργός είχε διμερή σύσκεψη εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Γεωργίας της Κίνας, Qu Dondgyu, όπου και ανέπτυξε τις θέσεις της Ελλάδας για την συνεργασία των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα.

Τέλος, έπειτα από πρόσκληση της κ. Τελιγιορίδου, η κινεζική πλευρά δεσμεύτηκε πως τον επόμενο μήνα θα επισκεφθεί τη χώρα μας ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας της Κίνας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.