Αναβάθμιση για το 21YM HONDA NC750X

Μία από τις πιο αγαπημένες all-round μοτοσυκλέτες στην Ευρώπη ανανεώνεται εκτενώς για το 2021: αυξημένη ισχύς, υψηλότερο όριο περιστροφής κινητήρα και αναθεωρημένες σχέσεις κιβωτίου συνδυάζονται με διαχείριση Throttle By Wire, 3 προγράμματα οδήγησης (riding modes) και αναβαθμισμένο σύστημα ελέγχου ροπής Honda Selectable Torque Control.

Διατηρεί την φημισμένη απόδοση στην κατανάλωση καυσίμου ενώ είναι 6 κιλά ελαφρύτερη. Με ανασχεδιασμένο πλαίσιο και μοντέρνα εξωτερική εμφάνιση, προσφέρει μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο μπροστά και ύψος σέλας χαμηλότερο κατά 30mm. Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (Dual Clutch Transmission) συνεχίζει να προσφέρει μία τεχνολογία μοναδική για τις μοτοσυκλέτες της Honda. Νέα ζελατίνα, φωτισμός LED και ψηφιακός πίνακας οργάνων LCD ολοκληρώνουν το πακέτο αναβάθμισης.

Το 21YM Honda NC750X διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά και η λιανική τιμή πώλησης ξεκινάει από 8.850 €. 

H τιμή του 21YM Honda NC750X DCT διαμορφώνεται στα 9.850 €.

Από το 2012 που λανσαρίστηκε (ως NC700X), η NC750X απολαμβάνει σταθερή δημοτικότητα σε όλη την Ευρώπη. Οι λόγοι αυτής της επιτυχίας είναι αρκετοί: ένας επαναστατικός, ροπάτος, οικονομικός, δικύλινδρος κινητήρας, μία ξεκούραστη, ευρύχωρη θέση οδήγησης, φαρδύ τιμόνι και άνετη σέλα, ευέλικτη ανάρτηση και ξεχωριστό ‘adventure’ στυλ, όλα έχουν το δικό τους μερίδιο σε αυτή την επιτυχία.

Ο αποθηκευτικός χώρος (στην παραδοσιακή θέση του ρεζερβουάρ καυσίμου), που χωρά ένα full-face κράνος και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Dual Clutch Transmission (DCT) της Honda, το οποίο επέλεξαν περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους πελάτες το 2019, είναι μερικά ακόμα από τα χαρακτηριστικά της NC750X που την έκαναν να ξεχωρίσει.

Συνολικά, τα χαρακτηριστικά της NC750X διαμορφώνουν μία μοτοσυκλέτα με άψογη λειτουργία για κάθε είδους χρήση: κατάλληλη για καθημερινές μετακινήσεις, ταξίδια ή απλά για την απόλαυση των δύο τροχών – αποτελεί μία ενδιαφέρουσα και συναρπαστική πρόταση. 

21YM HONDA NC750X

Η Honda φροντίζει να εξελίσσει συνεχώς τη επιτυχημένη (και μοναδική) συνταγή της NC750X, αναβαθμίζοντάς την στο πέρασμα των χρόνων. Το 2014 απέκτησε +75 κ.εκ. και από τα 670 έφτασε τα 745 κ.εκ. Το 2016, πέρα από την πιο περιπετειώδη αισθητική, προστέθηκαν νέα όργανα, αναβαθμίσεις του DCT και φώτα LED. Το 2018, καινούργια στοιχεία ήταν το Honda Selectable Torque Control δυο επιπέδων και μία έκδοση 47,6 Ps (35kW). 

Τώρα, για το 2021, η Honda διατηρεί και βελτιώνει τα βασικά πλεονεκτήματά της:  πρακτικότητα, άνεση και πολυχρηστικότητα, αξιόπιστη συμπεριφορά. Την ίδια στιγμή, ενισχύονται οι επιδόσεις του κινητήρα, με μία τονωτική ‘ένεση’ ροπής και υψηλότερο όριο περιστροφής (κόκκινη περιοχή). Η προσθήκη των ηλεκτρονικών προγραμμάτων οδήγησης (riding modes) ολοκληρώνει ένα άψογο πακέτο. 

Η αύξηση ισχύος κατά 4 ίππους (3kW) για τον κινητήρα προδιαγραφών EURO5 της NC750X, αλλά και η αύξηση του μέγιστου ορίου στροφών κατά 600 στροφές ανά λεπτό είναι οι κυριότερες αλλαγές, που επιτεύχθηκαν με τη βελτίωση του χρονισμού των βαλβίδων (διάρκεια ανοίγματος) και της απόδοσης εισαγωγής/εξαγωγής. Οι κοντύτερες τρεις πρώτες σχέσεις (1η, 2η, 3η)  βελτιώνουν την επιτάχυνση, ενώ ένας συμπλέκτης ολίσθησης/υποβοήθησης καθιστά πιο ελαφριά τη μανέτα και διασφαλίζει ομαλή συμπεριφορά στα διαδοχικά κατεβάσματα.

Το Throttle By Wire (TBW) προσαρμόζει το χαρακτήρα του κινητήρα σύμφωνα με τρία προφίλ οδήγησης (ride modes) – RAIN, STANDARD και SPORT και ένα  USER mode που ρυθμίζεται από τον αναβάτη. Το Honda Selectable Torque Control (HSTC) έχει τώρα 3 επίπεδα παρέμβασης, ενώ το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Dual Clutch Transmission (DCT) διαθέτει προγράμματα αυτόματων αλλαγών που συνδέονται με τα ride modes, καθώς κα με τον έλεγχο του USER mode. 

Κάτι επίσης αξιοσημείωτο είναι η μείωση βάρους κατά 6 κιλά, χάρη σε ένα νέο πλαίσιο και στις λεπτομερείς βελτιώσεις στον κινητήρα και το σώμα της μοτοσυκλέτας. Σχεδιαστικά, υιοθετεί μία πιο αιχμηρή και μινιμαλιστική αισθητική και ανανεωμένο στυλ για τον προβολέα LED, το πίσω φωτιστικό σώμα και τα πίσω φλας. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι επίσης μεγαλύτερος και πιο χρηστικός. Ο ύψος της σέλας είναι μειωμένο κατά 30mm, η ζελατίνα παρέχει βελτιωμένη προστασία από τον αέρα, ενώ μία ελκυστική προσθήκη είναι ο νέος LCD ψηφιακός πίνακας οργάνων.  

2021 HONDA NC750X

Η 2021 NC750X θα διατίθεται με τους εξής χρωματισμούς:

Grand Prix Red *NEW*

Mat Ballistic Black Metallic

Pearl Glare White

Glint Wave Blue Metallic 

Κύρια χαρακτηριστικά

3.1 Κινητήρας

 

  • Throttle By Wire και μέγιστη ισχύς αυξημένη κατά 4 Ps (3kW): 58,6 Ps (43,1kW) με ροπή 69Nm
  • Κοντύτερες τρεις πρώτες σχέσεις (1η, 2η, 3η) για πιο σπορ αίσθηση, με την κόκκινη περιοχή των στροφών να βρίσκεται ψηλότερα κατά 600 σαλ.
  • Ο συμπλέκτης ολίσθησης/υποβοήθησης καθιστά πιο ελαφριά τη μανέτα κατά 20%, και προσφέρει καλύτερη διαχείριση του πίσω τροχού σε διαδοχικά κατεβάσματα
  • Συμμόρφωση με πρότυπο EURO5, κατανάλωση ακόμα και 28,3km/l (WMTC mode)

 

Η σχεδίαση του υγρόψυκτου, 8-βάλβιδου, δικύλινδρου εν σειρά SOHC κινητήρα της NC750X διασφαλίζει ισχυρές επιδόσεις στις χαμηλές-μεσαίες στροφές. Η σχετικά μεγάλη διαδρομή του και οι ειδικά διαμορφωμένοι θάλαμοι καύσης συνδυάζονται με το στρόφαλο υψηλής αδρανειακής μάζας για την παραγωγή υψηλής ροπής από πολύ χαμηλές στροφές. Μία κλίση προς τα εμπρός χαμηλώνει το κέντρο βάρους για βέλτιστη ευστάθεια. Χάρη στην εφαρμογή των μέτρων αναβάθμισης για το 2021, είναι τώρα κατά 1,2kg ελαφρύτερος από πριν.

Για το 2021, χάρη σε μία ισορροπημένη καθυστέρηση στη διάρκεια ανοίγματος των βαλβίδων (που τώρα διαφέρει μεταξύ των δύο κυλίνδρων) μαζί με την προσθήκη του ηλεκτρονικού γκαζιού Throttle By Wire (TBW) και βελτιώσεις στην εξάτμιση, ο κινητήρας παράγει περισσότερη ισχύ και έχει υψηλότερο όριο στροφών με το κόκκινο να βρίσκεται στις 7.000 στροφές. Παράλληλα με την αύξηση της ισχύος, η καμπύλη ροπής είναι υψηλότερη πάνω από τις 5.000 σαλ.

Η μέγιστη ισχύς έχει αυξηθεί κατά 4 Ps (3kW) και φτάνει τα 58,6 Ps(43,1kW) στις 6.750 σαλ., ενώ η μέγιστη ροπή των 69Nm αποδίδεται στις 4.750 σαλ. Στην αύξηση των επιδόσεων συνεισφέρει και μία αναβάθμιση του κιβωτίου με τις τρεις πρώτες σχέσεις να έχουν γίνει κοντύτερες (και στο μηχανικό κιβώτιο και στο DCT)  κάτι που βελτιώνει την εκκίνηση από στάση και την εν εκκινήσει επιτάχυνση. Από τα 30 km/h, η NC750X καλύπτει 20m σε 1,7 δευτ., 50m σε 3,2 δευτ., ενώ στα 60km/h ο κινητήρας περιστρέφεται μόλις με 2.500 σαλ. Η 4η, η 5η και 6η είναι τώρα ελαφρώς μακρύτερες, για βέλτιστη κατανάλωση.

21YM HONDA X-ADV

Για κατόχους διπλωμάτων κατηγορίας A2 διατίθεται μία έκδοση 47,6 Ps(35kW), που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε full power έκδοση σε εξουσιοδοτημένο επισκευαστή της Honda, εφόσον το επιτρέπει η νομοθεσία. Εξίσου εύκολο είναι να περιοριστεί η έκδοση full power 47,6 Ps (35kW), σε ένα συνεργείο της Honda αντικαθιστώντας το στάνταρ σώμα ψεκασμού και επαναπρογραμματίζοντας την ECU.

Δύο αντικραδασμικοί άξονες προσφέρουν πολιτισμένη λειτουργία στις υψηλές στροφές χωρίς να εξαφανίζουν το απολαυστικό ‘γουργούρισμα’ της διαφοράς φάσης ανάφλεξης κατά 270 μοίρες που προσφέρει ο στρόφαλος. Η διάμετρος και η διαδρομή ορίζεται στα 77 x 80mm αντίστοιχα. Όπου είναι δυνατόν, τα εξαρτήματα είναι σχεδιασμένα για να εκτελούν πολλαπλές λειτουργίες: ο εκκεντροφόρος κινεί την αντλία νερού, ενώ ένας από τους αντικραδασμικούς άξονες κινεί την αντλία λαδιού. Με τον τρόπο αυτό, ο αριθμός των εξαρτημάτων διατηρείται στο ελάχιστο, και ο κινητήρας παραμένει ελαφρύς, αποδοτικός και αξιόπιστος. 

Η προσθήκη του συμπλέκτη ολίσθησης/υποβοήθησης για το 2021 καθιστά πιο ελαφριά τη μανέτα κατά 20% και αποτρέπει το μπλοκάρισμα του πίσω τροχού στα διαδοχικά κατεβάσματα του μηχανικού 6-τάχυτου κιβωτίου κατά την επιβράδυνση. 

Ένα ελαφρύ σιλανσιέ πενταγωνικού σχήματος χρησιμοποιεί δύο θαλάμους που συνδέονται μέσω διάτρητου σωλήνα, ενώ συνεργάζεται άριστα με τον τελικό θάλαμο αντήχησης ώστε να εκπέμπεται ένα χαρακτηριστικός μπάσος ήχος από τους παλμούς των καυσαερίων. Ο ενσωματωμένος καταλύτης έχει δομή δύο στρωμάτων για πιο καθαρά καυσαέρια.

Ο κινητήρας της NC750X είναι ιδιαίτερα οικονομικός – με κατανάλωση 28,3km/l (WMTC mode) που προσφέρει αυτονομία περίπου 400km από το ρεζερβουάρ χωρητικότητας 14,1 λίτρων κάτω από τη σέλα – και τώρα πληροί τις προδιαγραφές EURO5.

Ηλεκτρονικά κινητήρα

 Το Throttle By Wire προσφέρει 3 προεπιλεγμένα προφίλ οδήγησης (ride modes), και το USER που ρυθμίζεται από τον αναβάτη

  • Το Honda Selectable Torque Control προσφέρει βελτιωμένο έλεγχο, και 3 επίπεδα παρέμβασης

 

Με το TBW να διαχειρίζεται τις επιδόσεις και το χαρακτήρα του κινητήρα, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει από 3 προγράμματα (drive modes), καλύπτοντας όλο το φάσμα των οδηγικών συνθηκών. Η επιλογή προγράμματος πραγματοποιείται από τα αριστερά χειριστήρια και την οθόνη LCD.

Το SPORT προσφέρει πιο σπορ καμπύλη ισχύος και φρένου κινητήρα, με χαμηλή παρέμβαση του HSTC και DCT mode 4. 

Το RAIN προσφέρει μειωμένη ισχύ και φρένο κινητήρα, με μέγιστη παρέμβαση του HSTC και Επίπεδο 1 για τη χαρτογράφηση αλλαγών του DCT. 

Το STANDARD προσφέρει έναν ισορροπημένο συνδυασμό μεταξύ ισχύος και φρένου κινητήρα και παρέμβασης HSTC, και mode 2 για το DCT. 

Το USER παραμετροποιείται πλήρως από τον αναβάτη, προσφέροντας δυνατότητα συνδυασμών ισχύος και φρένου κινητήρα (χαμηλή/μεσαία/υψηλή) και παρέμβασης του HSTC (χαμηλή/μεσαία/υψηλή/απενεργοποίηση) και τέσσερεις χαρτογραφήσεις αλλαγών για το DCT. 

Το Honda Selectable Torque Control (HSTC) τοποθετείται στάνταρ στην NC750X, με μηχανικό και DCT κιβώτιο. Προσφέρει τώρα πιο διακριτικό και ακριβή έλεγχο καθώς διαχειρίζεται στη ροπή στον πίσω τροχό χάρη στο TBW, σε 3 επίπεδα, αντί 2 του προηγούμενου συστήματος: 

Το Επίπεδο 1 επιτρέπει ελάχιστη παρέμβαση ώστε να αφήνει περιθώριο για ελαφριά ολίσθηση του πίσω τροχού – στο χαλίκι ή στο χώμα για παράδειγμα, και το επίπεδο παρέμβασης είναι μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα.

Το Επίπεδο 2 είναι η προεπιλεγμένη (default) ρύθμιση και προσφέρει αξιόπιστη πρόσφυση υπό συνήθεις συνθήκες οδήγησης.

Το Επίπεδο 3 προσφέρει μέγιστο έλεγχο σε ολισθηρούς δρόμους. 

Το HSTC μπορεί επίσης να απενεργοποιείται.

3.3 Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη – Dual Clutch Transmission (DCT)

 

  • Διαφορετικά προγράμματα αλλαγών χρησιμοποιούνται ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης (ride mode)
  • Το USER mode επιτρέπει την επιλογή 4 ρυθμίσεων
  • Το Adaptive Clutch Capability Control προσφέρει φυσικό έλεγχο

 

Έχοντας λανσαριστεί στην αγορά με την VFR1200F το 2010, η μοναδική τεχνολογία DCT της Honda διανύει τώρα τον 11ο χρόνο παραγωγής της. Από τότε, πάνω από 140.000 μοτοσυκλέτες της Honda με DCT έχουν πουληθεί στην Ευρώπη, με το 52% των πελατών να επιλέγει το DCT για την NC750X το 2019.  

Εύχρηστο και άμεσο, το DTC προσφέρει ομαλά ανεβάσματα και κατεβάσματα χωρίς διακοπή ισχύος και πολύ γρήγορα η χρήση του γίνεται δεύτερη φύση. Χρησιμοποιεί δύο συμπλέκτες: έναν για την εκκίνηση και την 1η, 3η και 5η σχέση και τον άλλον για τη 2η, 4η και 6η σχέση, με ομόκεντρους άξονες συμπλεκτών για συμπαγή δομή. 

Κάθε συμπλέκτης ελέγχεται ανεξάρτητα από το δικό του ηλεκτροϋδραυλικό κύκλωμα. Όταν πραγματοποιείται μία αλλαγή, το σύστημα προεπιλέγει την επόμενη σχέση μέσω του ανενεργού συμπλέκτη. Ο πρώτος συμπλέκτης στη συνέχεια αποσυνδέεται ηλεκτρονικά καθώς ταυτόχρονα ενεργοποιείται ο δεύτερος συμπλέκτης.

 Το αποτέλεσμα είναι συνεπείς, ταχείες και ομαλές αλλαγές σχέσεων. Επιπλέον, καθώς οι δύο συμπλέκτες αλλάζουν ταχύτατα σχέση χωρίς να διακόπτεται η μετάδοση ισχύος στον πίσω τροχό, ελαχιστοποιούνται οι κραδασμοί αλλά και οι αλλαγές σχέσεων της μοτοσυκλέτας χωρίς «σκαλοπάτια», ώστε η αίσθηση της αλλαγής να είναι άμεση και ομαλή. Ανάμεσα στα πρόσθετα πλεονεκτήματα είναι η αντοχή (τα γρανάζια δεν ταλαιπωρούνται από κακή χρήση του κιβωτίου), δεν υπάρχει το άγχος του σβησίματος, η οδήγηση στην πόλη είναι πιο άνετη, η κόπωση του αναβάτη μειώνεται και μπορεί πλέον να επικεντρωθεί στις πιο απολαυστικές πτυχές της οδήγησης. 

Με το κιβώτιο DCT, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει μηχανικό πρόγραμμα (Manual mode), με ειδικά χειριστήρια (paddles) αριστερά στο τιμόνι για αλλαγές σχέσεων, ή αυτόματο πρόγραμμα (Automatic mode). Στο Automatic mode για την NC750X,  υπάρχουν 4 διαφορετικές χαρτογραφήσεις αλλαγών με 3 προεπιλεγμένα (defaults): Το Επίπεδο 1 είναι το πιο ξεκούραστο, και χρησιμοποιείται στο RAIN mode. Τα Επίπεδα 2 και 4 πραγματοποιούν ανεβάσματα στις υψηλότερες στροφές και είναι συνδεδεμένα με τα STANDARD και SPORT riding modes.  

Στο πρόγραμμα USER, διατίθεται μια τέταρτη χαρτογράφηση αλλαγών του DTC  – μεταξύ STANDARD και SPORT σε επίπεδο δυναμικής οδήγησης.

Το Adaptive Clutch Capability Control είναι μία λειτουργία του DCT της NC750X και διαχειρίζεται τη ροπή που μεταφέρει ο συμπλέκτης. Προσδίδει μία πιο φυσική, ανάλαφρη και ομαλή αίσθηση στο συμπλέκτη κατά το άνοιγμα ή κλείσιμο του γκαζιού, για πιο φυσική αίσθηση κατά την οδήγηση.

Στυλ & Εξοπλισμός

 

  • Πιο μοντέρνο και δυναμικά μινιμαλιστικό 
  • Νέος προβολέας/πίσω φως LED, φλας και ψηφιακός πίνακας οργάνων LCD
  • Νέα ζελατίνα βελτιώνει την προστασία από τον αέρα και τα στοιχεία της φύσης
  • Μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος 23 λίτρων χωράει τώρα ένα full-face κράνος τύπου adventure
21YM HONDA X-ADV

Αισθητικά, η NC750X έχει αποκτήσει μία πιο αιχμηρή, μοντέρνα εμφάνιση χάρη νέα σχεδίαση των πάνω και κάτω φέρινγκ που τονίζονται από το μυώδες ρεζερβουάρ. Ο νέος προβολέας LED και τα φώτα πορείας αποτελούν ένα ισχυρό στοιχείο ταυτότητας.

Η ζελατίνα είναι επίσης νέα, παρέχοντας βελτιωμένη προστασία από τον αέρα και τα στοιχεία της φύσης. Τα πλαϊνά πάνελ και τα πλαϊνά καλύμματα είναι πιο λεπτά και μαζί με την κομψή σέλα τονίζονται από το σιλανσιέ, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στη σπορ σχεδίαση της μοτοσυκλέτας με την πλειοψηφία της μάζας συγκεντρωμένη στο εμπρός τμήμα. Το επανασχεδιασμένο πίσω φως LED είναι της ίδιας φιλοσοφίας με τον εμπρός προβολέα και εναρμονίζεται με τα LED στοιχεία των φλας.

Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της NC – ο αποθηκευτικός χώρος όπου κατά παράδοση βρίσκεται το ρεζερβουάρ καυσίμου – προσφέρει αυξημένη χωρητικότητα 23 λίτρων (αυξημένη κατά 1 λίτρο), ενώ εξοικονομεί και 1 κιλό. Χάρη στην επανασχεδίαση του εσωτερικού χώρου, χωράει τώρα άνετα ακόμα και ένα κράνος adventure style. Το εξωτερικό κάλυμμα φέρει ανθεκτικές ράγες, κατάλληλες π.χ. μία τσάντα ρεζερβουάρ. Το εσωτερικό φέρει τέσσερα άγκιστρα έδρασης ελαστικών ιμάντων για καλύτερη οργάνωση των αποσκευών και βέλτιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου. Νέο στοιχείο για το 2021, είναι η δυνατότητα εγκατάστασης μιας θύρας USB-C πάνω αριστερά.

Νέος είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων LCD, που επιτρέπει τη διαχείριση των riding modes μέσω του σχετικού διακόπτη στο αριστερό άκρο του τιμονιού. Τα πίσω φλας έχουν τώρα λειτουργία Emergency Stop Signal (ESS): Εάν ανιχνευτεί επιβράδυνση 6,0m/s2 με ελάχιστη ταχύτητα 53km/h και ενεργοποίηση των φρένων, τα αλάρμ αναβοσβήνουν για να προειδοποιήσουν άλλους οδηγούς ότι ένα απότομο φρενάρισμα είναι σε εξέλιξη. Με τις ίδιες ταχύτητες αλλά υπό συνθήκες βροχής και με ενεργό το ABS μειώνεται το όριο επιβράδυνσης στα 2.5m/s2.  

Τα φλας απενεργοποιούνται επίσης αυτόματα. Αντί να χρησιμοποιεί ένα απλό μηχανισμό μέτρησης χρόνου, το σύστημα συγκρίνει ηλεκτρονικά τη διαφορά ταχύτητας μεταξύ εμπρός και πίσω τροχού και υπολογίζει πότε να απενεργοποιήσει τις σχετικές προειδοποιήσεις.

Ένα κωδικοποιημένο κλειδί (wave key) περιλαμβάνει το σύστημα Honda Ignition Security System (HISS). Αν ο ηλεκτρονικός κωδικός ταυτοποίησης ID που είναι ενσωματωμένος στο κλειδί και το αντίστοιχο ID της μονάδας ελέγχου του κινητήρα – Engine Control Unit (ECU) δεν είναι συμβατά, ο κινητήρας δεν θα πάρει εμπρός.

Πλαίσιο

 

  • Ανανεωμένο σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο τύπου ‘διαμάντι’ μειώνει το βάρος και εξοικονομεί χώρο
  • Βάρος μειωμένο κατά 6kg
  • Ύψος σέλας χαμηλότερο κατά 30mm
  • Μικρότερη διαδρομή για το πιρούνι Showa Dual Bending Valve των 41mm, πίσω ανάρτηση Pro-Link με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου

 

 Για μία μη ορατή – αλλά σημαντική – αναβάθμιση του πλαισίου της NC750X, οι μηχανικοί εξέλιξης της Honda ξεκίνησαν με το σωληνωτό, ατσάλινο πλαίσιο ‘διαμάντι’ και μέσω μιας σχολαστικής διαδικασίας (με σωλήνες μεταβλητού πάχους και βάρους) όχι μόνο κατάφεραν να μειώσουν το βάρος κατά 1,8kg σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά απελευθέρωσαν και περισσότερο ωφέλιμο χώρο αποθήκευσης, αλλάζοντας τη θέση της μπαταρίας και επανασχεδιάζοντας το φιλτροκούτι. Λεπτομερείς βελτιώσεις σε όλες τις περιοχές του πλαισίου συνέβαλαν στη μείωση βάρους κατά 1,2kg.

Η γωνία κάστερ παραμένει 27° και το ίχνος του τροχού είναι στα 110mm, με μεταξόνιο 1.525mm (1.535mm DCT) και κατανομή βάρους εμπρός/πίσω 48/52. Το βάρος είναι στα 214kg (224kg DCT), 6kg ελαφρύτερο. Το ύψος της σέλας είναι επίσης κατά 30mm χαμηλότερο, στα 800mm. 

Η θέση οδήγησης είναι όρθια και τόσο εργονομική που κάθε αναβάτης προσαρμόζεται εύκολα σε αυτήν, με άριστη ορατότητα για τον εντοπισμό πιθανών κινδύνων. Ένα ακόμα πλεονέκτημα αυτής της ‘adventure-style’ θέσης οδήγησης είναι ο εξαιρετικός έλεγχος στις χαμηλές ταχύτητες – σε συνδυασμό με το χαμηλό κέντρο βάρους και τη μεγάλη γωνία στροφής του τιμονιού, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετική συμπεριφορά και ισορροπία στις χαμηλές ταχύτητες.

Το μικρότερο ύψος της σέλας επιτεύχθηκε με μία ελαφρά μείωση στη διαδρομή της ανάρτησης. Το τηλεσκοπικό πιρούνι των 41mm έχει τώρα διαδρομή 120mm (από 153,5mm) και χρησιμοποιεί διπλές βαλβίδες τεχνολογίας Showa Dual Bending Valves για βελτιστοποιημένες αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς. Αυτό επιτρέπει στη δύναμη απόσβεσης να μεταβάλλεται ανάλογα με την ταχύτητα του εμβόλου του πιρουνιού (ακόμα και στις χαμηλές ταχύτητες), βελτιώνοντας την οδηγική ποιότητα και άνεση.

Το πίσω μονό αμορτισέρ έχει σύστημα ρύθμισης προφόρτισης ελατηρίου με διαδρομή 120mm, από 150mm. Χρησιμοποιεί μοχλικό τύπου Pro-Link, το οποίο συνδυάζει ιδανικά μαλακή συμπίεση στην αρχή της διαδρομής – για καλύτερη άνεση στις ανωμαλίες σε χαμηλές ταχύτητες – με εξαιρετικό έλεγχο της μοτοσυκλέτας. 

Ο μπροστινός δίσκος – τύπου μαργαρίτα των 320 χλστ. με τη διπίστονη δαγκάνα εξασφαλίζει ευκολία ελέγχου στο φρενάρισμα και συνεργάζεται με πίσω δίσκο – τύπου μαργαρίτα 240 χλστ. και μονοπίστονη δαγκάνα. Ένα ελαφρύ, δικάναλο ABS – το οποίο διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό – περιορίζει σημαντικά το ενδεχόμενο εμπλοκής του τροχού κατά το φρενάρισμα σε βρεγμένο και εν γένει ολισθηρό οδόστρωμα.

Οι τροχοί από χυτό αλουμίνιο έχουν διάσταση 17 x 3,50 ίντσες εμπρός και 17 x 4,50 ίντσες πίσω ενώ φοράνε ελαστικά 120/70 ZR17 και 160/60 ZR17 αντίστοιχα. Βαλβίδες σχήματος L από σφυρήλατο αλουμίνιο διευκολύνουν τον έλεγχο και τη ρύθμιση της πίεσης των ελαστικών.

Αξεσουάρ

Μία πλήρης γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ Honda διατίθενται για την NC750X και περιλαμβάνει:

Θύρα φόρτισης USB-C στον αποθηκευτικό χώρο 

Πίσω σχάρα

38L / 50L top box με αλουμινένιο/ασορτί ένθετο

Πλαϊνές βαλίτσες

Πλαϊνές βαλίτσες – δεξιά 26L, αριστερά 33L με αλουμινένιο/ασορτί ένθετο

Ψηλή ζελατίνα

Εκτροπείς αέρα για τα πόδια

Πλευρικές μπάρες προστασίας με φινίρισμα Metallic Silver

Φώτα ομίχλης

Θερμαινόμενα γκριπ

Τεχνικές Προδιαγραφές

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ  
Τύπος Υγρόψυκτος 4-χρονος 8-βάλβιδος, SOHC παράλληλος 2-κύλινδρος, προδιαγραφών EURO5.
Κυβισμός 745cc
Διάμετρος & Διαδρομή 77mm x 80mm
Σχέση συμπίεσης 10.7: 1
Μέγιστη ισχύς 58,6 Ps (43,1kW) @ 6.750rpm
Μέγιστη ροπή 69Nm @ 4.750rpm
Χωρητικότητα σε λιπαντικό 4L
ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ  
Ψεκασμός Ηλεκτρονικός PGM-FI
Χωρητικότητα ντεπόζιτου 14,1 L
Κατανάλωση καυσίμου MT: 28.3km/l (WMTC mode)

DCT: 28.3km/l (WMTC mode – Δοκιμή σε D-Mode)

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  
Μίζα Ηλεκτρική
Χωρητικότητα μπαταρίας 12V/11AH
ΜΕΤΑΔΟΣΗ  
Τύπος συμπλέκτη MT:Υγρός πολύδισκος συμπλέκτης

DCT: Δύο υγροί πολύδισκοι υδραυλικοί συμπλέκτες

Τύπος κιβωτίου MT: 6-τάχυτο Μηχανικό Κιβώτιο

DCT: 6-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη  

Τελική μετάδοση Αλυσίδα
ΠΛΑΙΣΙΟ  
Τύπος Ατσάλινο, σωληνωτό 
ΠΛΑΙΣΙΟ  
Διαστάσεις (Μ´Π´Υ) 2210mm x 846mm x 1330mm
Μεταξόνιο MT: 1535mm

DCT: 1535mm

Γωνία Κάστερ 27°
Ίχνος Τροχού 110mm
Ύψος Σέλας 800mm
Απόσταση από το έδαφος 145mm
Βάρος MT: 214kg

DCT: 224kg

ΑΝΑΡΤΗΣΗ  
Τύπος Εμπρός Τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm, διαδρομή 120mm 
Τύπος Πίσω Monoshock αμορτισέρ, Pro-Link ψαλίδι, διαδρομή 120mm 
ΤΡΟΧΟΙ  
Τύπος Εμπρός Πολλαπλών μπράτσων, Χυτό αλουμίνιο
Τύπος Πίσω Πολλαπλών μπράτσων, Χυτό αλουμίνιο
Διάσταση Ζάντας Εμπρός 17M/C x MT3.50
Διάσταση Ζάντας Πίσω 17M/C x MT4.50
Ελαστικό Εμπρός 120/70-ZR17M/C (58W)
Ελαστικό Πίσω 160/60-ZR17M/C (69W)
ΦΡΕΝΑ  
Τύπος ABS  2-κάναλο ABS
Εμπρός Κυματοειδής δίσκος 320mm με διπίστονη δαγκάνα και τακάκια συσσωματωμένου μετάλλου 
Πίσω Κυματοειδής δίσκος 240mm με μονοπίστονη δαγκάνα και τακάκια χυτής ρητίνης 
ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ  
Όργανα Ψηφιακό ταχύμετρο, στροφόμετρο με μπάρες, ρολόι, ένδειξη καυσίμου με μπάρες, δύο χιλιομετρητές, ένδειξη σχέσης κιβωτίου.

‘Στιγμιαία’ και ‘μέση’ κατανάλωση καυσίμου και προειδοποιητική λυχνία θερμοκρασίας ψυκτικού. 

Σύστημα προστασίας HISS
Προβολέας LED
Πίσω φως LED

 

Όλες οι προδιαγραφές είναι προσωρινές και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση

# Σημειώστε ότι οι αναφερόμενες τιμές είναι αποτέλεσμα δοκιμών της Honda σε τυποποιημένες συνθήκες, όπως προβλέπονται από τον κύκλο WMTC. Οι δοκιμές λαμβάνουν μέρος σε κυλιόμενο διάδρομο, χρησιμοποιώντας τη βασική έκδοση του οχήματος με έναν μόνο αναβάτη και χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό. Η πραγματική κατανάλωση καυσίμου δύναται να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, τη συντήρηση του οχήματος, τις καιρικές και οδικές συνθήκες, την πίεση των ελαστικών, την τοποθέτηση πρόσθετων αξεσουάρ, τη φόρτωση, το βάρος αναβάτη και συνεπιβάτη και άλλους παράγοντες.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.