Οι Ρώσοι παρουσιάζουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 6.000 ευρώ

Το Zetta, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κατασκευάσει ρώσικη εταιρεία και φιλοδοξεί να είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό της αγοράς, ανακοινώθηκε ότι θα κοστίζει λίγο πιο πάνω από τα 6.000 ευρώ.

Η παραγωγή του Zetta θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους και η αρχική του τιμή θα είναι 550.000 ρούβλια ή 6.340 ευρώ.

Σε αυτή του την έκδοση, το Zetta θα μπορεί να κινείται με μια φόρτιση σε αποστάσεις έως και 180 χιλιόμετρα, έχοντας σχεδόν τη διπλάσια αυτονομία συγκριτικά με κινέζικα ηλεκτρικά αυτού του εύρους τιμής.

Φυσικά θα υπάρχουν και άλλες εκδόσεις του που θα προσφέρουν περισσότερη αυτονομία κίνησης, ενώ το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί ώστε να φορτίζει σε οποιουδήποτε είδους πρίζα.

Το Zetta είναι ένα φιλόδοξο project των Ρώσων στο οποίο υπάρχει και κρατική εμπλοκή. Θα ξεκινήσει την κατασκευή του στα τέλη του έτους στην πόλη του Τολιάττι από την εταιρεία REMC (Russian Engineering and Manufacturing Company), εκεί όπου έχει εργοστάσιο και η Lada.

H παραγωγή του αναμένεται να είναι 15.000 μονάδες το χρόνο με τα 2/3 της να προορίζονται για εξαγωγές.

Ως προς τα μηχανικά του μέρη, το Zetta διαθέτει 4 μικρούς ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους μέσα στους τροχούς, που του χαρίζουν ισχύ 97 ίππων. Η ενέργεια που απαιτείται αποθηκεύεται σε μπαταρία χωρητικότητας 10 kW. Προς το παρόν δεν ανακοινώνονται άλλα τεχνικά του στοιχεία.

 

πηγή: newsauto.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.