Η γη στο σπίτι μας

Βρισκόμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου και η διάθεση για αλλαγές είναι στα ύψη. Τι καλύτερο λοιπόν από μια ανακαίνιση σπιτιού που θα φέρει άλλον αέρα στον χώρο μας, αλλά και στα επιμέρους δωμάτια.

Μάλιστα, γι’ αυτή την περίοδο, αλλά και για κάθε εποχή του χρόνου, μια σίγουρη, κλασική, σικ και ζεστή επιλογή είναι τα γήινα χρώματα και υλικά για όλο το σπίτι.

Για ποιον λόγο επιλέγουμε το γήινο στυλ στο σπίτι μας;

√ Ποτέ δεν κάνουμε λάθος με αυτή την επιλογή

Ο συνδυασμός γήινος αποχρώσεων και υλικών είναι εύκολο να πετύχει. Τα χρώματα είναι ουδέτερα και το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των θερμών και των πιο ψυχρών αποχρώσεων στους τοίχους και τα υφάσματα.

√  Προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση

Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί οι γήινες αποχρώσεις συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους χωρίς να παρουσιάζουν έντονες αντιθέσεις ακόμη κι αν πρόκειται για διαφορετικές ομάδες χρωμάτων. Ως αποτέλεσμα οι γήινες αποχρώσεις ενδείκνυνται για χώρους όπου η χαλάρωση και η ηρεμία είναι το πρωταρχικό ζητούμενο.

√  Ποτέ στην υπερβολή, ποτέ στην έλλειψη

Οι συγκεκριμένες αποχρώσεις και τα υλικά, ακόμα κι όταν συνδυάζονται πολλά μαζί δεν δείχνουν υπερβολικά ή κουραστικά για τα μάτια μας. Αντιθέτως, πάντα υπάρχει η αίσθηση της αρμονίας και της ηρεμίας ενώ ταυτόχρονα δεν λείπει και το στοιχείο του δυναμισμού από τον χώρο μας.

√  Είναι πάντα στη μόδα

Με τη διακόσμηση σε γήινες αποχρώσεις και στυλ δεν χάνουμε ποτέ. Είναι all time classic, δεν φεύγει από τη μόδα και δεν το βαριόμαστε ποτέ. Εξάλλου, πάντα μας κάνει να νιώθουμε λίγο πιο κοντά στη φύση, και η φύση είναι ο χώρος στον οποίο χαλαρώνουμε και ηρεμούμε.
Βεβαίως, αν δεν είναι εύκολο να ανακαινίσουμε όλα τα δωμάτια του σπιτιού μας, αφού κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο και αυξημένα έξοδα, μπορούμε να επενδύσουμε σε συγκεκριμένους χώρους του σπιτιού μας όπου θα θέλαμε να εντάξουμε αυτή την διακόσμηση.

Μια διαφορετική λύση είναι να προχωρήσουμε σε ανακαίνιση μπάνιου και να προσφέρουμε σε αυτόν τον συχνά παραμελημένο χώρο άποψη και στυλ.

Έτσι, καλό θα είναι να ακολουθήσουμε λιτές γραμμές στα έπιπλα του μπάνιου, να προτιμήσουμε το ξύλο, κι αντί για κρύα πλακάκια να επενδύσουμε σε πέτρα ή ακόμη και σε θηραϊκή γη, ένα υλικό απολύτως φυσικό και μοντέρνο, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον κυρίως στις Κυκλάδες.

Αν τελικά επιλέξουμε πλακάκια, θα χρειαστεί να προσέξουμε λίγο περισσότερο και να προτιμήσουμε να κινηθούμε σε μια ή δυο αποχρώσεις του ίδιου χρώματος ή αν επιθυμούμε τις αντιθέσεις, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα παστέλ καφέ της άμμου χρώμα για το μεγαλύτερο μέρος του χώρου και να το συνδυάσουμε με ένα πιο έντονο σε μικρότερη επιφάνεια.

Από αυτού του είδους την διακόσμηση και σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού, ακόμη και στο μπάνιο, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τα φυτά εσωτερικού χώρου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο γήινο από όμορφα φυτά που προσφέρουν οξυγόνο στον χώρο μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.