Ακουαρέλες του Χίτλερ πουλήθηκαν σε δημοπρασία

Ακουαρέλες και σχέδια που είχε ζωγραφίσει ο Αδόλφος Χίτλερ πριν από εκατό χρόνια πουλήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε δημοπρασία στη Γερμανία, έναντι ποσού που φθάνει τα 400.000 ευρώ, σύμφωνα με τους διοργανωτές της δημοπρασίας.

Το πιο ακριβό έργο απέκτησε ένας κινέζος αγοραστής έναντι 100.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Weidler, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Η ακουαρέλα αναπαριστά το κάστρο του Νοϊσβανστάιν στη Βαυαρία, το οποίο κατασκευάστηκε από τον βασιλιά Λουδοβίκο Β’.

Όλα τα υπόλοιπα έργα που τέθηκαν προς πώληση, τα οποία έγιναν μεταξύ του 1904 και του 1922 και στην πλειονότητά τους υπογράφονται από τον Χίτλερ, βρήκαν αγοραστές, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ο οίκος δημοπρασιών δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των πελατών του, που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι. Διευκρίνισε όμως ότι οι αγοραστές προέρχονται από τη Βραζιλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γαλλία και την ίδια τη Γερμανία.

Στα νεανικά του χρόνια ο Αδόλφος Χίτλερ είχε επιδιώξει να εγγραφεί στην Ακαδημία Τεχνών της Βιέννης, αλλά η υποψηφιότητά του απορρίφθηκε λόγω έλλειψης ταλέντου. Συνέχισε να ζωγραφίζει αντιγράφοντας σκηνές από καρτ ποστάλ που πουλούσε στους τουρίστες.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η καλλιτεχνική παραγωγή του Χίτλερ είναι μέτρια και οι μεγάλοι οίκοι δημοπρασιών αρνούνται γενικά να προτείνουν να έργα του.

Η Γερμανία επιτρέπει ωστόσο την πώληση των έργων του πρώην επικεφαλής των ναζί από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνουν απαγορευμένα σύμβολα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.