Βουλγαρία: Μία νεκρή, ένας αγνοούμενος από τις πλημμύρες

Έναν νεκρό και έναν αγνοούμενο αφήνουν πίσω τους οι πλημμύρες που έπληξαν τμήματα της Βουλγαρίας.
Πρόκειται για μία γυναίκα 61 ετών, η οποία πνίγηκε και τον 39χρονου γιο της, που αγνοείται, μετά από πλημμύρα σε ορεινό χωριό στα κεντρικά της χώρας.
Όπως μετέδωσαν σήμερα τα βουλγαρικά ΜΜΕ, η τραγωδία συνέβη στο χωριό Βρανίλοφτσι, στην περιφέρεια Γάμπροβο, όπου πολλοί ποταμοί υπερχείλισαν το τελευταίο 24ωρο.
Τα νερά των ποταμών κατέκλυσαν πολυάριθμα σπίτια και διάφορα αγροτικά χτίσματα, παρέσυραν αυτοκίνητα και έπνιξαν κατοικίδια ζώα.
Περισσότερα από 70 χωριά της περιοχής, όπως και τέσσερις γειτονιές του Γάμπροβο έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της ισχυρής καταιγίδας και των κεραυνών που έπληξαν διάφορα σημεία του δικτύου ηλεκτροδότησης.
Κάτοικοι του Βρανίλοφτσι είπαν στα ΜΜΕ ότι τα νερά έφτασαν τα δύο μέτρα, αναγκάζοντας τους κατοίκους να ανέβουν στο δεύτερο πάτωμα ή στην οροφή των σπιτιών τους για να σωθούν.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων προειδοποίησε για ενδεχόμενες νέες ισχυρές βροχοπτώσεις και τοπικές πλημμύρες στη βόρεια Βουλγαρία, αλλά και για πιθανή αύξηση της στάθμης των υδάτων ποταμών στα νότια τμήματα της χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.