Θα αργήσει η ανάλυση των «μαύρων κουτιών» της Air Algerie

Θα καθυστερήσει η ανάλυση των «μαύρων κουτιών» του αεροσκάφους της Air Algérie που συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα στο Μαλί με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους οι 118 επιβαίνοντες.
«Εάν τα στοιχεία είναι αξιοποιήσιμα, η ανάλυσή τους, η αποκωδικοποίησή τους θα απαιτήσει ίσως πολλές εβδομάδες» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Φρεντερίκ Κουβιγέ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Σύμφωνα με τον ίδιο έξι μηχανικοί του γαλλικού Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) εργάζονται αποκλειστικά για σε αυτό τον τομέα.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς είπε ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους της Air Algérie είχε ζητήσει να «γυρίσει πίσω» προτού χαθεί η επικοινωνία και ενώ επικρατούσαν «άσχημες» καιρικές συνθήκες.
«Όλα τα σενάρια θα εξετασθούν στο πλαίσιο της έρευνας. Αυτό που γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας είναι ότι ο καιρός ήταν κακός εκείνη τη νύχτα, ότι το πλήρωμα είχε ζητήσει να αλλάξει πορεία, έπειτα να επιστρέψει πίσω, προτού χαθεί η επικοινωνία» δήλωσε ο υπουργός.
Επιπλέον ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας αναφέρθηκε στη δυσκολία που υπάρχει στο να περισυλλεχθούν οι σοροί των πτωμάτων, όπως είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
«Η ανάσυρση των σορών των θυμάτων έχει ξεκινήσει. Πραγματοποιείται υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες (…). Οι σοροί έχουν κονιορτοποιηθεί, η ζέστη είναι εξοντωτική» εξήγησε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.