Λιβύη: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά σε δεξαμενές πετρελαίου

Εκτός ελέγχου βρίσκεται, σύμφωνα με στέλεχος της Εθνικής Επιχείρησης Πετρελαίου της Λιβύης (NOC), η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δεξαμενές καυσίμων κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης. Ζητά διεθνή βοήθεια.
Οι πυροσβέστες αποχώρησαν από την περιοχή, με αποτέλεσμα να αρχίσουν εκ νέου οι μάχες μεταξύ των αντίπαλων παραστρατιωτικών οργανώσεων.
«Είναι εκτός ελέγχου. Η δεύτερη δεξαμενή χτυπήθηκε και οι πυροσβέστες αποσύρθηκαν οριστικά από το σημείο, καθώς οι μάχες ξανάρχισαν στην περιοχή», είπε ο Μοχάμεντ αλ Χαράι, ο εκπρόσωπος της NOC.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η εταιρεία ζητεί διεθνή βοήθεια. Η κυβέρνηση της Λιβύης εξάλλου κάλεσε από την πλευρά της «τους πολίτες οι οποίοι κατοικούν σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από το σημείο (της πυρκαγιάς) να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αμέσως».
«Η κατάσταση έχει γίνει πολύ επικίνδυνη, μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς και σε μια δεύτερη δεξαμενή (αποθήκευσης) παραγώγων πετρελαίου», προειδοποίησε η λιβυκή κυβέρνηση και πρόσθεσε πως υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί «μια ανθρώπινη και περιβαλλοντική καταστροφή με συνέπειες που είναι δύσκολο να προβλεφθούν», επισημαίνεται.
Σημειώνεται ότι η πρώτη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής όταν μια ρουκέτα έπληξε μια δεξαμενή που περιέχει πάνω από 6 εκατ. λίτρα καυσίμων. Οι δεξαμενές αυτές βρίσκονται στον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Τρίπολης. Συνολικά περιέχουν 90 εκατ. λίτρα καυσίμων, ενώ υπάρχει επίσης μια δεξαμενή αποθήκευσης αερίου για οικιακή χρήση στο σημείο.
Άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Λιβύης προσπαθούσαν χθες να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με περιορισμένα μέσα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.