Μια ανάσα από τη χρεοκοπία η Αργεντινή

Μάχη με το χρόνο δίνει η Αργεντινή, καθώς η κυβέρνησή της έχει λιγότερο από 48 ώρες στη διάθεσή της προκειμένου να αποφύγει την τρίτη στάση πληρωμών επί του χρέους της σε διάστημα 28 ετών.
Χθες ανακοινώθηκε ότι ομάδα διαπραγματευτών επρόκειτο να μεταβεί στη Νέα Υόρκη για συνομιλίες με τον διαμεσολαβητή που έχει ορίσει αμερικανικό δικαστήριο, με στόχο μία συμβιβαστική λύση στη διαμάχη της με τα hedge funds.
Βάσει των αποφάσεων της αμερικανικής Δικαιοσύνης, η Αργεντινή καλείται να αποπληρώσει στο ακέραιο τα ομόλογα πιστωτών, που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση χρέους και να δεχτούν «κούρεμα». Θα πρέπει, λοιπόν, να καταβάλει το ποσό των 539 εκατ. δολαρίων έως τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Το Μπουένος Άιρες ζητεί μετάθεση της προθεσμίας, αλλά είναι αμφίβολο εάν θα το πετύχει, καθώς τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρξε καμία ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.
Μία νέα στάση πληρωμών θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τη φυγή μεγάλων κεφαλαίων από τη χώρα, αύξηση του πληθωρισμού και οικονομική ύφεση – παράγοντες που με τη σειρά τους θα οδηγούσαν πιθανότατα σε υποτίμηση του εθνικού νομίσματος. Επιπλέον, θα σήμαινε αύξηση του κόστους δανεισμού για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.