Ο Λούμπιτς «είχε αναρρωτική άδεια» την ημέρα που έριξε το αεροπλάνο

Γερμανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι βρήκαν αποδείξεις ότι ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Germanwings που πιθανότατα έριξε το Airbus στις γαλλικές Άλπεις έπασχε από ασθένεια (πιθανότατα ψυχική σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης), την οποία είχε κρατήσει κρυφή από τους εργοδότες του.

Μάλιστα, ο Λούμπιτς είχε λάβει αναρρωτική άδεια αρκετών ημερών, ανάμεσά τους και για την ημέρα της συντριβής, την οποία -όπως φαίνεται- δεν χρησιμοποίησε, καθώς το έγγραφο βρέθηκε σκισμένο στο σπίτι του.

Στα έγγραφα που κατασχέθηκαν από το σπίτι του Αντρέας Λούμπιτς δείχνουν ότι ο 28χρονος έπασχε από ασθένεια -ο εισαγγελέας δεν αναφέρθηκε στο είδος της ασθένειας- και ότι λάμβανε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Ο εισαγγελέας του Ντύσελντορφ Ραλφ Χέρενμπρικ είπε σε ανακοίνωσή του ότι στο σπίτι του συγκυβερνήτη βρέθηκαν σκισμένα έγγραφα, ανάμεσά τους και σημειώματα ασθενείας που κάλυπταν την ημέρα του δυστυχήματος.

Αυτά «στηρίζουν την τρέχουσα προκαταρκτική αξιολόγηση ότι ο νεκρός έκρυψε την ασθένειά του από τους εργοδότες και τους συναδέλφους του», αναφέρει ο εισαγγελέας.

Στο σπίτι του Λούμπιτς δεν βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας ή αποδείξεις ότι η πράξη του είχε πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο.

Ο γερμανός εισαγγελέας τόνισε, πάντως, ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες προκειμένου να αναλυθούν τα ευρήματα.