Φονικός καύσωνας στο Πακιστάν με περισσότερους από 180 νεκρούς

Περισσότεροι από 180 νεκροί, συνωστισμός στα νεκροτομεία και αλλεπάλληλα μπλακάουτ είναι ο τραγικός απολογισμός του φονικού καύσωνα που πλήττει το Πακιστάν από την Παρασκευή, υποχρεώνοντας τις Αρχές να κηρύξουν τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι περισσότεροι θάνατοι, σύμφωνα με τις Αρχές, έχουν καταγραφεί στο Καράτσι, όπου ο υδράργυρος άγγιξε τους 45 βαθμούς Κελσίου, σε μία περίοδο που συμπίπτει με την έναρξη του Ραμαζανιού.

Τεράστια προβλήματα ωστόσο σημειώνονται σε ολόκληρη την επαρχία Σιντ, στα νότια της χώρας, με εκατοντάδες πολίτες να διακομίζονται στα νοσοκομεία, στη συντριπτική πλειονότητά τους με συμπτώματα θερμοπληξίας, χαμηλή αρτηριακή πίεση και εξάντληση. Ασφυξία, αφυδάτωση και εγκεφαλικά επεισόδια εξαιτίας της ζέστης αποτελούν τις κύριες αιτίες θανάτου ηλικιωμένων και αστέγων.

Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το άμεσο πρόβλημα στα νεκροτομεία, οι Αρχές έχουν δώσει οδηγία οι ταφές των ανθρώπων αγνώστων στοιχείων να γίνονται το ταχύτερο δυνατόν. Ανάλογες εκκλήσεις γίνονται και στις οικογένειες, να μην καθυστερούν την ταφή των αγαπημένων τους προσώπων, λόγω της κατάστασης.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία του Πακιστάν, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία πρόκειται να συνεχιστούν και τη Δευτέρα, ενώ ανάσα δροσιάς αναμένεται πια από την Τρίτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.