Άδεια του ΟΗΕ για διεθνή πλήγματα μέσα στη Λιβύη ζητεί η Αίγυπτος

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να υιοθετήσουν ψήφισμα το οποίο να επιτρέπει διεθνή στρατιωτική επέμβαση κατά των ισλαμιστών στο έδαφος της Λιβύης.
Δεν υπάρχει άλλη λύση, ανέφερε ο Αιγύπτιος πρόεδρος στο γαλλικό ραδιόφωνο. «Δεν θα τους επιτρέψουμε να κόβουν τα κεφάλια των παιδιών μας», πρόσθεσε.

Αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους του Ισλαμικού Κράτους εντός Λιβύης τη Δευτέρα, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τον αποκεφαλισμό 21 Αιγύπτιων χριστιανών κοπτών.
Αντίπαλες ένοπλες πολιτοφυλακές, οι οποίες έδωσαν μαζί τη μάχη ενάντια στο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, μάχονται τώρα μεταξύ τους για τον έλεγχο της εξουσίας, σε μια νέα εμφύλια διαμάχη η οποία έχει αρχίσει από το 2011.

Μία κυβέρνηση ισλαμιστικού προσανατολισμού, η οποία στηρίζεται ατύπως από την Τουρκία και το Κατάρ λειτουργεί στην Τρίπολη, ενώ η διεθνώς αναγνωρισμένη, κοσμική κυβέρνηση έχει μετακομίσει στο Τομπρούκ, στα ανατολικά.

Η Αίγυπτος στηρίζει την τελευταία και καλεί να της παρασχεθούν όπλα για να πολεμήσει κατά των ισλαμιστών οι οποίοι ελέγχουν την Τρίπολη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.