«Άνοιγμα» των Ρώσων στον αγώνα κατά του Ι.Κ. «βλέπει» ο Φαμπιούς

«Άνοιγμα» στη στάση της Ρωσίας στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους διαπιστώνει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

«Υπάρχει ένα άνοιγμα, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, των Ρώσων, το οποίο εμείς πιστεύουμε ότι είναι ειλικρινές και θα πρέπει να συσπειρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις» κατά του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο Φαμπιούς στον ραδιοσταθμό France Inter.

«Όταν ο πρόεδρος (της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν έκανε την πρόταση για έναν μεγάλο συνασπισμό (για τη δράση στη Συρία) ήταν αρχές Σεπτεμβρίου. Εμείς είχαμε πει, ο πρόεδρος (Φρανσουά Ολάντ) και εγώ -ήταν στον ΟΗΕ- ότι ήταν μια καλή ιδέα, υπό τον όρο ότι η Ρωσία θα επικεντρωνόταν κατά του Ισλαμικού Κράτους κι όχι κατά των μετριοπαθών ισλαμιστών. Φαίνεται ότι σε αυτό το κομμάτι, υπήρξε μια εξέλιξη» σημείωσε ο ίδιος.

Όπως είπε ο κ. Φαμπιούς, αυτό θα επαληθευτεί την Πέμπτη, στη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο «και αν συμβαίνει αυτό, θα είναι κάτι καλό, επειδή θα πρέπει να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις κατά του Ισλαμικού Κράτους».

Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ, τον οποίο συνοδεύει ο Φαμπιούς, θα συναντήσει τον Πούτιν στις 26 Νοεμβρίου, ενώ δύο μέρες νωρίτερα θα συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο του αγώνα κατά του Ι.Κ. και των προσπαθειών για την εξεύρεση μιας λύσης για τη Συρία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.