Ένας νεκρός σε επεισόδια στο Χαρτούμ

Ένας άνθρωπος έχασε χθες τη ζωή του στη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν στο Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι περίπου 500 άνθρωποι απέκλεισαν δύο κεντρικές οδούς στην ανατολική συνοικία αλ Τζαρίφ, υποστηρίζοντας ότι έχουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε εκτάσεις που οι αρχές διέθεσαν σε επενδυτές.
Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομικοί έκαναν χρήση ροπάλων και δακρυγόνων για να απωθήσουν το πλήθος, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον τους κι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων.
Η αστυνομία ανέφερε ότι διαδηλωτές άρχισαν τα επεισόδια και ότι αποπειράθηκαν να επιτεθούν σε ένα αστυνομικό τμήμα. Ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της αστυνομίας του Σουδάν αναφέρει ότι διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα φυλάκιο.
«Καθώς οι διαδηλωτές επέμεναν να συνεχίζουν τις ταραχές η αστυνομία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα κατά τις νόμιμες διαδικασίες. Ένας πολίτης τραυματίστηκε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο όπου ακολούθως υπέκυψε στα τραύματά του», σημειώνει η ανακοίνωση.
Η αντιπολίτευση και ακτιβιστές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι πατάσσει κάθε διαφωνία. Τον περασμένο Φεβρουάριο, η αστυνομία είχε διαλύσει μια διαδήλωση στο Χαρτούμ που είχε πυροδοτήσει ο θάνατος μιας γυναίκας η οποία διαμαρτυρόταν εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής για το ζήτημα της γης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.