Αίγυπτος: Ελεύθεροι οι δύο δημοσιογράφοι του Al Jazeera

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ελεύθερους άφησε τους δύο δημοσιογράφους του Al Jazeera, οι οποίοι κρατούνταν για περισσότερο από έναν χρόνο, αιγυπτιακό δικαστήριο.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνταν για διάδοση ψευδών ειδήσεων προς όφελος τρομοκρατικής οργάνωσης.
Οι Μοχάμεντ Φάχμι και Μπάχερ Μοχάμεντ είχαν φυλακιστεί μαζί με τον Αυστραλό συνάδελφό τους, Πίτερ Γκρέστε.

Εφετείο διέταξε νέα δίκη τον Ιανουάριο, σημειώνοντας ότι η πρώτη απόφαση δεν βασιζόταν σε αποδεικτικά στοιχεία.

Ο κ. Γκρέστε απελευθερώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με βάση νόμο για την απέλαση ξένων υπηκόων στις χώρες προέλευσής τους.

Ο κ. Φαχμι έχει παραιτηθεί εξάλλου της αιγυπτιακής του υπηκοότητας, καθώς είναι ταυτοχρόνως και υπήκοος Καναδά, ωστόσο ο κ. Μοχάμεντ δεν διαθέτει ξένο διαβατήριο.
Οι δημοσιογράφοι έχουν αρνηθεί ότι συνεργάζονταν με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό τον Ιούλιο του 2013.
Ισχυρίζονται ότι φυλακίστηκαν απλώς και μόνο επειδή μετέδιδαν τα πραγματικά γεγονότα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.