Αιματηρό τέλος ομηρείας σε ξενώνα στην Καμπούλ με «υπογραφή» των Ταλιμπάν

Δεκατέσσερις νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός της εφόδου και πολύωρης ομηρίας σε ξενώνα στην Καμπούλ, στην περιοχή που είναι η «έδρα» των διπλωματικών αποστολών στο Αφγανιστάν. Την ευθύνη για την επίθεση έχουν αναλάβει οι Ταλιμπάν. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται ένας Αμερικανός, ένας Ιταλός και τέσσερις Ινδοί.

«Δεκατέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σε επίθεση εναντίον πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί για πολιτιστική εκδήλωση στο Παρκ Πάλας της Καμπούλ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Οι ένοπλοι έκαναν έφοδο στο εστιατόριο του ξενώνα, το Park Palace, την ώρα που γινόταν εκδήλωση με ξένους προσκεκλημένους το βράδυ της Τετάρτης.

Την έφοδο ακολούθησε πολυώρη περιπέτεια. Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν περικυκλώσει το κτίριο και οι ένοπλοι κρατούσαν ομήρους τους δεκάδες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο εστιατόριο.

Οπως μεταδίδει το BBC, οι ένοπλοι έψαχναν τον ξενώνα για άλλους ξένους υπηκόους.

Η ομηρεία έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες, και η αφγανική αστυνομία ανέφερε πως σκότωσε τους δύο ενόπλους. Οι υπόλοιποι, ανέφερε η αστυνομία, είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της ομηρείας, ενώ 56 όμηροι διασώθηκαν.

Η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA) καταδίκασε την ενέργεια, καθώς και άλλη ένοπλη επίθεση που εξαπολύθηκε χθες στη Λασκάρ Γκαχ, στο νότιο Αφγανιστάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις πολίτες.

Στην ανακοίνωσή της, η UNAMA εξέφρασε λύπη γιατί, κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2015, 974 άμαχοι σκοτώθηκαν και 1.963 τραυματίστηκαν, αύξηση 14% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2014.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.