Ακτιβιστές εναντίον φεστιβάλ κρέατος σκύλων και άγνωστοι… εναντίον ακτιβιστών

Υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων, οι οποίοι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν εναντίον ετήσιου φεστιβάλ στη νότια Κίνα που είναι αφιερωμένο στην κατανάλωση κρέατος σκυλιών, διαλύθηκαν βίαια από αγνώστους, ανέφερε φωτογράφος του Γαλλικου Πρακτορείου.

Γύρω στους 10 υπερασπιστές των ζώων είχαν αναπτύξει πανό μπροστά από την έδρα της τοπικής κυβέρνησης στη Γιουλίν, όμως περίπου 20 άγνωστοι κατέφθασαν και τους ανάγκασαν να φύγουν τρέχοντας, δήλωσε η ίδια πηγή.

Το φεστιβάλ, το οποίο οργανώνεται κάθε χρόνο κατά το θερινό ηλιοστάσιο στη Γιουλίν, στη νότια περιφέρεια του Γκουανγκσί, αντιμετωπίζει ολοένα και περισότερες αντιδράσεις από ακτιβιστές και φιλόζωους, οι οποίοι μάταια απαιτούν την απαγόρευσή του.

«Αγωνισθείτε εναντίον του παράνομου εμπορίου του κρέατος σκύλου», «τιμωρήστε την παράνομη μεταφορά σκυλιών», έγραφαν τα πανό πριν τα σκίσουν οι αντιδιαδηλωτές.

Στην Κίνα δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος, όμως οι διαδηλωτές ζητούν να γίνονται σεβαστοί οι υφιστάμενοι υγειονομικοί και διοικητικοί κανονισμοί.

«Τα περισσότερα από τα ζώα αυτά είναι κλεμμένα ζώα συντροφιάς και τα περισσότερα από τα φορτηγά που φέρνουν μέχρι εδώ το σκυλίσιο κρέας, το κάνουν παραβιάζοντας τους πολύ ρητούς νόμους της Κίνας για τα ζώα που προορίζονται για να καταναλωθούν από τον άνθρωπο», δήλωσε ο Άνταμ Παρασκάντολα, υπεύθυνος της Humaine Society για θέματα που αφορούν τη βαναυσότητα σε βάρος των ζώων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.