Αλληλοκατηγορίες για την παραβίαση της εκεχειρίας στη Γάζα

Σε αλληλοκατηγορίες για την παραβίαση της επτάωρης ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Γάζα επιδίδονται Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί.
Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε έναν καταυλισμό προσφύγων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα οκτάχρονο κορίτσι και να τραυματιστούν ακόμη 29 άνθρωποι, ενώ το Ισραήλ κατήγγειλε ότι τουλάχιστον τέσσερις ρουκέτες έχουν πλήξει το έδαφός του.
Αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας είπε ότι η εκεχειρία, που διαρκεί από τις 10:00 ως τις 17:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σήμερα, θα εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, εκτός από τη Ράφα όπου οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους μετά τον θάνατο τριών στρατιωτών την Παρασκευή σε ενέδρα της Χαμάς.
Είχε προειδοποιήσει πάντως ότι σε περίπτωση που ο στρατός δεχθεί επίθεση θα απαντήσει.
Παράλληλα το Ισραήλ αποκλιμακώνει την επίθεσή του στον παλαιστινιακό θύλακα ελλείψει μιας συμφωνίας με τη Χαμάς. Εξάλλου ο στρατός ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρώσει τον κύριο στόχο της χερσαίας του επιχείρησης, την καταστροφή των στοών της παλαιστινιακής οργάνωσης.
Ιερουσαλήμ: Ένας νεκρός από πρόσκρουση εκσκαφέα σε λεωφορείο
Στο μεταξύ, νωρίτερα ένας εκσκαφέας προσέκρουσε σε ένα λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ ανατρέποντάς το, σε ένα συμβάν το οποίο η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να είναι τρομοκρατική επίθεση.
Από το επεισόδιο αυτό, που σημειώθηκε σε μια υπερορθόδοξη εβραϊκή συνοικία της Ιερουσαλήμ, σκοτώθηκε ένας Ισραηλινός και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα είναι ένας άνδρας 25 ετών ο οποίος παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από τον εκσκαφέα.
Δύο αστυνομικοί και ένας τρίτος ένοπλος άνδρας που περνούσαν από το σημείο πυροβόλησαν και σκότωσαν τον οδηγό του εκσκαφέα.
Νεκροί 1.804 Παλαιστίνιοι από την αρχή της σύγκρουσης
Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα 1.804 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, στην πλειονότητά τους άμαχοι, και περισσότερο από το ένα τέταρτο των 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων του θύλακα έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. Επιπλέον τουλάχιστον 3.000 σπίτια Παλαιστινίων έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές.
Από την πλευρά του Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 64 στρατιώτες, ενώ και τρεις πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ρουκέτες που έχουν εκτοξεύσει Παλαιστίνιοι μαχητές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.