Αμοιβαιότητα για το προσφυγικό ζήτησε ο Πιτέλα

Έκκληση για επίδειξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, καθώς και για αμοιβαιότητα στη διαχείριση του προσφυγικού, απηύθυνε μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο επικεφαλής της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα. Έκρουσε δε τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για «μια κοινότητα αξιών που χάνεται» στην Ευρώπη.

«Δυστυχώς φυσάει κακός άνεμος στην Ευρώπη» είπε ο κ. Πιτέλα, σημειώνοντας ότι «οι επιθέσεις των νεοναζί στη Γερμανία τις τελευταίες μέρες και οι ντροπιαστικές προκλήσεις κάποιων πολιτικών να πυροβολούνται οι πρόσφυγες, ακόμα και τα παιδιά, όλα αυτά μας λένε ότι ένας ιός απλώνεται στην Ευρώπη. Είναι ο ιός του φόβου και εγώ δεν συμφωνώ με τη μέθοδο του μαστίγιου και του καρότου για τους πρόσφυγες». Πρόσθεσε επίσης ότι «πρόκειται για ανθρώπους που απλώς ξεφεύγουν από τον πόλεμο».

Απευθυνόμενος στην Ολομέλεια σημείωσε ότι 10.000 παιδιά έχουν εξαφανισθεί. «Είναι δυνατόν να μην μιλάει κανείς γι’ αυτά και να μιλάμε μόνο για κινδύνους; Ποιόν κίνδυνο προκαλούν οι πρόσφυγες; Θα πρέπει να νικήσουμε τον καταραμένο φόβο που δένει τα χέρια όσων πρέπει να πάρουν αποφάσεις. Τους τελευταίους μήνες ο φόβος αυτός τροφοδοτείται και γιγαντώνεται. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος που βιώνει η Ε.Ε. και διαλύει την κοινότητα των αξιών της Ε.Ε.», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτέλα το θέμα αυτό του φόβου είναι «θεμελιώδες» – και εάν δεν καταπολεμηθεί «ουδέποτε θα λειτουργήσουν τα πράγματα» στην Ευρώπη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.