Απειλές από τον αρχηγό της Μπόκο Χαράμ κατά των αφρικανικών χωρών που συνασπίστηκαν εναντίον της

Ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ Αμπουμπάκαρ Σεκάου υποσχέθηκε νίκη της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης επί της περιφερειακής στρατιωτικής δύναμης πέντε χωρών της Αφρικής που πολεμά κατά της οργάνωσης στη βορειοανατολική Νιγηρία, τον Νίγηρα και το Καμερούν, μέσω νέου βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.
«Η συμμαχία σας δεν θα επιτύχει τίποτα. Συγκεντρώστε όλα τα όπλα σας και αντιμετωπίστε μας. Σας καλωσορίζουμε», είπε στην διάρκειας 28 λεπτών βιντεοσκοπημένη ομιλία του, ένα από τα τρία βίντεο που ανήρτησαν οι ισλαμιστές στο YouTube.

Στο δεύτερο από τα βίντεο, προβάλλονται φωτογραφίες του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, μαζί με αρχειακό υλικό και ακούγεται κάποια φωνή να περιγράφει μία μάχη ανάμεσα στους Βρετανούς αποικιακούς στρατιώτες και τους μαχητές του Χαλιφάτου του Σοκότο στη βόρεια Νιγηρία, το οποίο διαλύθηκε από τους Βρετανούς στις αρχές του 20ου αιώνα.
Ο Αμπ. Σεκάου απευθύνει μεταξύ άλλων άμεση απειλή κατά του προέδρου του Τσαντ, Ιντρίς Ντεμπί.
Μέλη της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε φυλακή που βρίσκεται εντός του Νίγηρα, ωστόσο απωθήθηκαν, ανακοίνωσε στρατιωτική πηγή.

Η επίθεση ήταν η τρίτη στην μεθοριακή πόλη Ντίφα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες και πραγματοποιήθηκε την ώρα που βουλευτές στον Νίγηρα πρόκειται να ψηφίσουν για την συμμετοχή ή μη της χώρας σε επιχείρηση κατά των ενόπλων.
«Η επίθεση απωθήθηκε. Από το πρωί διεξάγονται εκκαθαριστικές επιχειρήσεις», είπε στο πρακτορείο Reuters η πηγή, ένας από τους περίπου 3.000 στρατιώτες από τον Νίγηρα που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, στρατιώτες από τη Νιγηρία υποστηρίζονται από δυνάμεις του Τσαντ, του Καμερούν και του Νίγηρα εξαιτίας της αυξημένης ανησυχίας για την απειλή που συνιστά η Μπόκο Χαράμ στην περιφερειακή ασφάλεια.

Το Σάββατο, οι κυβερνήσεις του Καμερούν, του Τσαντ, του Νίγηρα, της Νιγηρίας και της Μπενίν συμφώνησαν στη σύσταση μία περειφερειακής δύναμης αποτελούμενης από 8.700 άνδρες για την αντιμετώπιση της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.