Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών της τραγωδίας στην Αίγυπτο

Δραματικός είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων οπαδών και αστυνομίας έξω από γήπεδο ποδοσφαίρου στο βορειοανατολικό Κάιρο. Τουλάχιστον 27 είναι ο αριθμός των νεκρών, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της εισαγγελίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα περισσότερα από τα θύματα ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να διαφύγουν άτακτα από την περιοχή του γηπέδου, εξ’ αιτίας των δακρυγόνων που εκτόξευσε εναντίον τους η Αστυνομία.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά την έναρξη της αναμέτρησης Ζάμαλεκ – Ενπί, και εκτός των νεκρών, δεκάδες άλλοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Κάιρο. Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές ασφαλείας, η συμπλοκή ξεκίνησε μετά την έναρξη της αναμέτρησης στο περίγυρο του «Air Defense». Τεχνικός της Ζάμαλεκ εδώ και μερικές μέρες είναι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν κάθισε στον πάγκο στον συγκεκριμένο αγώνα, καθώς παρακολούθησε την αναμέτρησης από την εξέδρα.

Ολα ξεκίνησαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να διαλύσει το πλήθος των οπαδών που προσπαθούσε να εισέλθει στο γήπεδο χωρίς να διαθέτει εισιτήριο. Όμως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου για τον αγώνα αυτόν είχαν εκδοθεί μόλις 10.000 εισιτήρια τα οποία εξαντλήθηκαν γρήγορα με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός φιλάθλων να μην μπορεί να εισέλθει στο γήπεδο.

Η προγραμματισμένη συνάντηση της ποδοσφαιρικής ομάδας Ζάμαλεκ με την ομάδα Ενμπί θα ήταν η πρώτη από το 2012 η οποία θα διεξαγόταν ενώπιον κοινού και όχι κεκλεισμένων των θυρών όπως συμβαίνει στους περισσότερους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Αίγυπτο μετά τις φονικές συγκρούσεις που είχαν σημειωθεί το 2012 στο Πορτ-Σάιντ.

Συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2012 στο Πορτ-Σάιντ, στο τέλος του αγώνα ανάμεσα στην τοπική ομάδα Αλ-Μάσρι και την δημοφιλέστερη αιγυπτιακή ομάδα την Αλ-Άχλι του Καΐρου, οπαδοί της Αλ-Μάσρι είχαν επιτεθεί σε οπαδούς της αντίπαλης ομάδας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 74 άνθρωποι ενώ οι τραυματίες ανήλθαν σε εκατοντάδες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.