Αφγανιστάν: Πέντε νεκροί από επίθεση Ταλιμπάν σε αστυνομικό τμήμα στην Κανταχάρ

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στο νότιο Αφγανιστάν από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας και άλλων τεσσάρων βαριά οπλισμένων μαχητών των Ταλιμπάν.
Η επίθεση είχε στόχο αστυνομικό κτήριο στην επαρχιακή πόλη Μαϊγουάντ της επαρχίας Κανταχάρ και είναι μια ακόμη ενέργεια των Ταλιμπάν οι οποίοι εντείνουν τις επιθέσεις εναντίον των ξένων δυνάμεων με στόχο να τις οδηγήσουν σε αποχώρηση από τη χώρα.
Ένας αστυνομικός και τέσσερις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση που άρχισε όταν βομβιστής αυτοκτονίας ντυμένος με αστυνομική στολή πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην κεντρική πύλη του αστυνομικού συγκροτήματος.
Ακολούθως τέσσερις βαριά οπλισμένοι ένοπλοι εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπως ανακοίνωσε Αφγανός κυβερνητικός εκπρόσωπος. Περίπου δύο ώρες χρειάστηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας για να εξουδετερώσουν τους βαριά οπλισμένους αντάρτες. Ένας εκ των εκπροσώπων των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν, ο Κάντρι Γιουσούφ Αχμάντι, ανέλαβε την ευθύνη για λογαριασμό των ακραίων ισλαμιστών.
Η επίθεση έγινε στην επαρχία του Κανταχάρ στα νότια της χώρας μια περιοχή η οποία θεωρείται προπύργιο του σκληροπυρηνικού ισλαμικού κινήματος των Ταλιμπάν, το οποίο κυβέρνησε το Αφγανιστάν επί μία πενταετία. Οι Ταλιμπάν ξεκίνησαν από την επαρχία του Κανταχάρ στη δεκαετία του 1990 και κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν έως την ανατροπή τους από τους Αμερικανούς αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στη Νέα Υόρκη.
Το 2014 είναι η πλέον αιματηρή χρονιά για τα τελευταία 13 έτη και την έναρξη των δυτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, με τους Ταλιμπάν να επιτίθενται κατά αστυνομικών και στρατιωτών σε ολόκληρη την αφγανική επικράτεια.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες Αφγανοί να σκοτώνονται σε καθημερινή βάση. Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας μετρούν περίπου 4.600 θύματα έως τον Νοέμβριο, ποσοστό το οποίο είναι κατά 6% αυξημένο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.