Βρετανία: Την πρώτη τους έδρα στη Βουλή με εκλογές κέρδισαν οι δεξιοί ευρωσκεπτικιστές

Το δεξιό αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) κέρδισε την πρώτη του έδρα στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων μέσω εκλογών, καθώς ο υποψήφιός του, Ντάγκλας Κάρσγουελ εξελέγη βουλευτής του Κλάκτον με 12.404 ψήφους.
Ο κ. Κάρσγουελ, ο οποίος αποσκίρτησε από το κεντροδεξιό Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, έφερε τους Συντηρητικούς στη δεύτερη θέση.
Ο ηγέτης του UKIP Νάιτζελ Φάρατζ τόνισε ότι το κόμμα του έχει πλέον «ταρακουνήσει συθέμελα την βρετανική πολιτική ζωή».
Το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κράτησε την έδρα του στο Χέιγουντ και Μίντλετον, ωστόσο το UKIP του «ψαλίδισε» τα ποσοστά.
Ο κ. Φάρατζ τόνισε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να αλλάξει τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων στις γενικές εκλογές του 2015.
Σημείωσε δε ότι η δεύτερη θέση του UKIP στο Χέιγουντ και Μίντλετον είναι ακόμη σημαντικότερη από τη νίκη του στο Κλάκτον, καθώς πλέον αποτελεί «την κύρια αντιπολίτευση στους Εργατικούς στις βόρειες πόλεις».
Ο αντιευρωπαίος ηγέτης σημείωσε ότι αναμένει και νέες αποσκιρτήσεις συντηρητικών βουλευτών προς το κόμμα του, μετά από εκείνες του κ. Κάρσγουελ και του Μαρκ Ρέκλες.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν συνομιλεί μόνο με Συντηρητικούς, αλλά και με βουλευτές των Εργατικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.