Γέλεν: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω

Tη διαβεβαίωση ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει στη σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, έδωσε η επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Τζάνετ Γέλεν, ενώπιον του Κογκρέσο.

«Οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες είναι λιγότερο υποστηρικτικές προς την ανάπτυξη» δήλωσε, σπεύδοντας ωστόσο, να διαβεβαιώσει ότι η Fed δεν θα υπαναχωρήσει στις προσδοκίες σταδιακής αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Πάντως, προειδοποίησε ότι εάν τα ανησυχητικά σημάδια πληθύνουν, τότε αναμένεται να επηρεάσουν δυσμενώς την αμερικανική οικονομία. Σύμφωνα με την ίδια, πρόσθετοι κίνδυνοι προέρχονται και από την αβεβαιότητα σχετικά με την κινεζική οικονομία.

«Εάν κάποιος από αυτούς τους κινδύνους γίνει πραγματικότητα, οι αμερικανικές εξαγωγές αναπόφευκτα θα αποδυναμωθούν και οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες θα επιδεινωθούν περαιτέρω» εξήγησε η Γέλεν.

«Η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί την κατάσταση και τηρεί στάση αναμονής» συνέχισε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων εντός του 2016.

Άλλωστε, η ίδια στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, είχε κάνει λόγο για τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων εντός των επόμενων 12 μηνών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.