Για Συρία και Ι.Κ. συνομίλησαν Ομπάμα – Ερντογάν

Οι συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ καθώς και η καταπολέμηση της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως ανέφερε συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, οι δύο ηγέτες μίλησαν για τη «συνεργασία που συνεχίζεται και εντείνεται για την καταπολέμηση του Ι.Κ., για τις κοινές τους προσπάθειες με στόχο την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας στο Ιράκ, όπως και για μια πολιτική επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ασφάλεια της περιοχής εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία δεσμεύθηκε να συνεργαστεί στενά με την Τουρκία σε διάφορα θέματα.
Ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην Τουρκία, η οποία επλήγη από αρκετές αιματηρές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης αυτής στην πόλη Σουρούτς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 32 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων εκατό.
Οι ΗΠΑ και η Τουρκία «παραμένουν ενωμένες στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας», υπογράμμιζε στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για να ανακοπεί η ροή ξένων μαχητών που μεταβαίνουν στο Ιράκ και τη Συρία, και για την ασφάλεια των τουρκικών συνόρων, μέσω των οποίων διέρχονται πολλοί μαχητές που θέλουν να ενταχθούν στις δυνάμεις του Ι.Κ..

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.