Γκάμπριελ: Δεν χρειαζόμαστε νέα μέτρα ασφαλείας

Την εκτίμηση ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα ασφαλείας εξέφρασε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και κάλεσε τους πολίτες να μην αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποσχέθηκε την «απεριόριστη αλληλεγγύη» του στην Γαλλία, αλλά απέρριψε την προοπτική ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων στην Συρία.

«Δεν πρέπει να αλλάξουμε τη ζωή μας. Ούτε χρειαζόμαστε νέα μέτρα ασφαλείας ούτε πρέπει να αλλάξουμε την ζωή, την συμβίωση, την κουλτούρα και τις εκδηλώσεις μας από φόβο για τρομοκρατία», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του και πρόσθεσε ότι η καλύτερη άμυνα είναι να ενεργούμε με σύνεση και αποφασιστικότητα, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο η Γερμανία δεν θα ακυρώσει ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Απόψε μάλιστα ο κ. Γκάμπριελ, όπως και η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και άλλοι υπουργοί, θα παρακολουθήσουν ζωντανά τον φιλικό αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γερμανίας και της Ολλανδίας που θα διεξαχθεί στο Ανόβερο.

Ο κ. Σουλτς από την πλευρά του, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild», δήλωσε ότι «είναι σαφές ότι η Γαλλία μπορεί να περιμένει την απεριόριστη αλληλεγγύη μας, καθώς αυτή ήταν μια επίθεση εναντίον όλων μας», απέρριψε ωστόσο την εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων στην Συρία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.