Δίωξη εις βάρος της προέδρου της Αργεντινής άσκησε η εισαγγελία σχετικά με τους δράστες της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στο εβραϊκό κέντρο του Μπουένος Άιρες, το 1994.
Για την ίδια υπόθεση, ο νεκρός εισαγγελέας Νίσμαν φέρεται να ήταν έτοιμος να προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση.
Η πρόεδρος κατηγορείται ότι έβαλε εμπόδια, ώστε να μην εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εις βάρος των φερόμενων ως δραστών της επίθεσης, όλοι τους Ιρανοί.
Ο Νίσμαν επρόκειτο να καταθέσει στο Κογκρέσο τα επιχειρήματά του που θα αποδείκνυαν -όπως ο ίδιος υποστήριζε- ότι η πρόεδρος παρεμπόδισε την έρευνα για την εμπλοκή του Ιράν στην βομβιστική επίθεση εναντίον εβραϊκού κέντρου (ΑΜΙΑ) το 1994 κατά την οποία σκοτώθηκαν 85 άνθρωποι.
Η έρευνα παρεμποδίστηκε -σύμφωνα με τις καταγγελίες- γιατί η χώρα είχε υπογράψει εμπορικές συμφωνίες με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.
Ο εισαγγελέας βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη κατάθεσή του. Το διαμέρισμά του ήταν κλειδωμένο με το κλειδί στην πόρτα.

































