Διάβημα διαμαρτυρίας απέστειλε το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας στον πρέσβη της Σερβίας στα Τίρανα Μίρολιουμπ Ζάριτς, ενώ την Πέμπτη νεαροί διαδήλωσαν έξω από τη σερβική πρεσβεία στην αλβανική πρωτεύουσα.
Μιλώντας στο σερβικό πρακτορείο Tanjug, ο Σέρβος διπλωμάτης επιβεβαίωσε ότι εστάλη «σκληρό διάβημα» διαμαρτυρίας από το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών στη σερβική πρεσβεία σε σχέση με όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Σερβίας και της Αλβανίας, στο Βελιγράδι, για τα προκριματικά του EURO 2016.
Ο αγώνας διεκόπη μετά την εμφάνιση ιπτάμενου τηλεχειριζόμενου αντικειμένου με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» πάνω από τον αγωνιστικό χώρο και τα επεισόδια που ακολούθησαν.
Σε ό,τι αφορά τη διαδήλωση, ο Σέρβος πρέσβης ανέφερε ότι επρόκειτο για περίπου 100 άτομα, που αυτοαποκαλούνται «Νέοι Πατριώτες», οι οποίοι διαδήλωσαν ειρηνικά μπροστά από το κτίριο της σερβικής πρεσβείας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι φορούσαν μπλουζάκια σε μαύρο και κόκκινο χρώμα και κρατούσαν σημαίες με μηνύματα στην αλβανική και την αγγλική γλώσσα, όπως «ο Μαύρος Αετός πετά στον ουρανό”, «Όλοι οι Αλβανοί στηρίζουν την ερυθρόμαυρη εθνική ομάδα» και «Είμαι περήφανος που είμαι Αλβανός».
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν προστατευτικό κλοιό γύρω από το κτήριο της πρεσβείας και κράτησαν τους διαδηλωτές σε απόσταση περίπου 50 μέτρων.
Διάβημα Αλβανίας στη Σερβία για τα γεγονότα στον ποδοσφαιρικό αγώνα
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

































