Διαβεβαιώσεις ότι η Ουκρανία μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. ζητεί το Κίεβο

Διαβεβαιώσεις ότι η χώρα του μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. και ότι από του χρόνου οι κάτοικοί της θα μπορέσουν να ταξιδέψουν σε χώρες-μέλη της Ένωσης χωρίς να χρειάζονται βίζα ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας εν όψει της έναρξης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας.
Κορυφαίο θέμα στην ημερησία διάταξη της Συνόδου θα είναι η αναζήτηση λύσης για τη σύρραξη στην Ουκρανία. Η Ε.Ε. έχει ήδη συμφωνήσει με την Ουκρανία σε ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές, που θα τεθούν σε εφαρμογή από τού χρόνου.
«Τώρα θέλουμε συγκεκριμένες βεβαιώσεις στη Ρίγα ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να γίνει υπαχθεί στη διαδικασία υποψήφιας χώρας για προσχώρηση στην Ε.Ε. στο μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν στην γερμανική εφημερίδα Die Welt. «Θέλουμε να δούμε φώς στην άκρη του τούνελ», είπε, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία αναμένει επίσης τη δέσμευση ότι θα υπάρξει δυνατότητα στους υπηκόους της να ταξιδέψουν ελεύθερα στην Ε.Ε..
Η Ουκρανία μαζί με την Μολδαβία και την Γεωργία έχουν υπογράψει εμπορικές και πολιτικές συμφωνίες με την Ε.Ε. το 2014 και θέλουν να γίνουν μέλη της Ένωσης. Η Σύνοδος στη Ρίγα στοχεύει στο να εμβαθύνει η Ε.Ε. τις σχέσεις της μ’ αυτές τις χώρες καθώς και με την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Λευκορωσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.