ΔΝΤ: Πολύ μέτρια η ανάκαμψη στην Πορτογαλία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η οικονομική ανάκαμψη στην Πορτογαλία συνεχίζει να είναι «μέτρια» παρότι έχει γίνει «σημαντική πρόοδος», εκτίμησε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), καλώντας παράλληλα τη Λισαβόνα να συνεχίσει τις προσπάθειες για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη και την απασχόληση.

«Η τρέχουσα ανάκαμψη είναι ακόμα πολύ μέτρια για να επαναφέρει την ανάπτυξη και την απασχόληση στα επίπεδα πριν από την κρίση», παρά τη «σημαντική πρόοδο» των οικονομικών προοπτικών βραχυπρόθεσμα, αναφέρει το ΔΝΤ σε έκθεσή του.

Η Πορτογαλία επέστρεψε στην ανάπτυξη το 2014 (+0,9%) και, σύμφωνα με το ΔΝΤ, το ΑΕΠ της χώρας προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,6% το 2015.

Ωστόσο, το Ταμείο επισημαίνει το χαμηλό επίπεδο των επενδύσεων, το υψηλό χρέος του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και την απογοητευτική εικόνα στην αγορά εργασίας, που αμαυρώνουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές.

Καλεί επίσης την Πορτογαλία να «επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη» και να συνεχίσει τις προσπάθειες, υποδεικνύοντας αναδιάρθρωση μισθών και συντάξεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.