Ελβετία: Στο 1 εκατ. φράγκα οι ζημιές από τα επεισόδια των αναρχικών

Ζημιές ύψους άνω του 1 εκατ. ελβετικών φράγκων (800.000 ευρώ) προκάλεσαν οι αναρχικοί οι οποίοι διαδήλωσαν το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο στη Ζυρίχη, ανακοίνωσε η δημοτική αστυνομία.
Οι τέσσερις συλληφθέντες στα επεισόδια αφέθηκαν ελεύθεροι, πρόσθεσε η αστυνομία, η οποία έκανε έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν όσα είδαν.
Περίπου 200 ταραξίες, πολλοί εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ήταν οπλισμένοι με σιδηρολοστούς, έκαναν γυαλιά-καρφιά το κέντρο της Ζυρίχης διαμαρτυρόμενοι για τον «μικροαστικό ευπρεπισμό» της μεγαλύτερης πόλης της Ελβετίας.
Μετά τις ταραχές, οι οποίες αιφνιδίασαν την ελβετική αστυνομία, έγιναν πάμπολλες καταγγελίες για βανδαλισμούς και λεηλασίες. Για παράδειγμα, κοσμηματοπώλης κατήγγειλε ότι του έκλεψαν κοσμήματα αξίας 100.000 ελβετικών φράγκων.
Οι περίπου 200 διαδηλωτές έσπασαν πολλά τζάμια και βιτρίνες, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, πυρπόλησαν πολυτελή αυτοκίνητα και έσπασαν τα μηχανήματα εισιτηρίων των δημόσιων μέσων μεταφοράς. Ζημιές υπέστησαν και πολλά περιπολικά της αστυνομίας, η οποία εκτιμά ότι το συνολικό κόστος από τις ταραχές ξεπερνά το 1 εκατομμύριο φράγκα.
Τραυματίστηκαν επίσης επτά αστυνομικοί, στα μάτια και στα αυτιά.
Από τους τέσσερις συλληφθέντες οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, μόνο ο ένας κατηγορείται για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.