Επίσημη ενημέρωση Άσαντ από Ιρακινό αξιωματούχο «για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας»

Ιρακινός αξιωματούχος των αρχών ασφαλείας ενημέρωσε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ για την εξέλιξη της μάχης «κατά της τρομοκρατίας» στο Ιράκ, παρά το γεγονός ότι η Δύση δεν αναγνωρίζει τον τελευταίο σαν σύμμαχο στη μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Η κυβέρνηση του Ιράκ, στην οποία πλειοψηγούν οι σιίτες, έχει σταθεί σε γενικές γραμμές φιλικά προς το καθεστώς Άσαντ κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου, λόγω της κοινής αντιπαλότητάς τους με τον ριζοσπαστικό σουνιτισμό, καθώς και των καλών σχέσεων που διατηρούν και οι δύο χώρες με το σιιτικό Ιράν.
Αν και η Δύση συμπαραστέκεται στην κυβέρνηση του Ιράκ, αρνείται κάθε επαφή με την κυβέρνηση της Συρίας και θεωρεί ότι η ήττα των τζιχαντιστών εκεί θα έλθει με την ενίσχυση των ανταρτικών οργανώσεων που μάχονται τόσο κατά του καθεστώτος της Δαμασκού όσο και κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η συριακή τηλεόραση, η οποία μετέδωσε την είδηση, σημείωσε ότι Ιράκ και Συρία συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας «κατά της τρομοκρατίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.