Επικρίσεις Σαρκοζί κατά Ολάντ: Χάθηκε πάρα πολύς χρόνος

Επικρίσεις κατά του Φρανσουά Ολάντ διατύπωσε ο Νικολά Σαρκοζί -ως επικεφαλής της δεξιάς αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον πως έχασε χρόνο μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου (στο Charlie Hebdo και το εβραϊκό παντοπωλείο) και ότι δεν προέβλεψε τις συνέπειες της γαλλικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία στην «εσωτερική ασφάλεια».

«Σε ποιο επίπεδο θυμάτων πρέπει να οριστεί το όριο για να χρησιμοποιείται η λέξη “κενό”;», διερωτήθηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde και πρόσθεσε ότι χάθηκε πάρα πολύς χρόνος.

Σύμφωνα με τον Σαρκοζί, η κυβέρνηση δεν συνήγαγε όλα τα συμπεράσματα της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία όσον αφορά την εσωτερική ασφάλεια. Ο πρόεδρος του δεξιού κόμματος «Οι Ρεπουμπλικάνοι» (LR) εκτίμησε ότι θα έπρεπε να είχαν ενισχυθεί τα αντιτρομοκρατικά μέτρα.

«Θα πρέπει αναμφίβολα να υπάρξει αποδοχή για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής διερευνητικής επιτροπής προκειμένου να “αντλήσει τα διδάγματα αυτών που προκύπτουν”», συνέχισε.

Τέλος, κατηγόρησε ο Σαρκοζί κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο ότι «μίλησε με υπερβολική ελαφρότητα για την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση της Γαλλίας. «Τα ελλείμματά μας και το δημόσιο χρέος μας διακυβεύουν την ανεξαρτησία μας», σημείωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.