Ερντογάν: Λίγο πριν την πτώση στα χέρια των τζιχαντιστών το Κομπανί

Λίγο πριν την ολοκληρωτική πτώση στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται το κουρδικό Κομπανί στη Βόρεια Συρία, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η δήλωση έρχεται την ώρα που οι τζιχαντιστές, έχοντας ελέγξει την ανατολική είσοδο της πόλης, προωθούνται προς το κέντρο της και από τα νοτιοδυτικά, ενώ μάχες με τις κουρδικές πολιτοφυλακές διεξάγονται στους δρόμους της πόλης.
Η προέλαση του Ισλαμικού Κράτους δεν έχει αναχαιτιστεί από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς θέσεων του Ι.Κ. από την – υπο τις ΗΠΑ – διεθνή συμμαχία.
Περισσότεροι από 400 οι νεκροί στη πολυήμερη μάχη
Περισσότεροι από 400 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους Κούρδοι μαχητές και τζιχαντιστές, έχουν σκοτωθεί από την αρχή της επίθεσης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στις 16 Σεπτεμβρίου, για την κατάληψη του Κομπανί, σύμφωνα με απολογισμό μη κυβερνητικής οργάνωσης.
Η οργάνωση αναφέρει πως έχει τεκμηριώσει 412 θανάτους από πηγές επί του πεδίου, αλλά ο πραγματικός αριθμός τους είναι πιθανόν διπλάσιος. Οι δύο εμπόλεμες πλευρές προσπαθούν να κρύψουν τις απώλειές τους και η πρόσβαση είναι δύσκολη στους τομέίς που διεξάγονται οι μάχες.
«Τουλάχιστον 20 άμαχοι, 219 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και 173 Κούρδοι μαχητές και σύμμαχοί τους έχουν σκοτωθεί σ’ αυτή τη μάχη», διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο βασίζεται σε ένα εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριοδοτών, ιατρικών πηγών και ακτιβιστών στη Συρία.
Δεκάδες χιλιάδες είναι οι Κούρδοι της Συρίας οι οποίοι έχουν καταφύγει στο τουρκικό έδαφος για να γλιτώσουν από την προέλαση των ακραίων ισλαμιστών ανταρτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.