Aντιτρομοκρατική επιχείρηση ευρείας κλίμακας πραγματοποιεί η ιταλική αστυνομία εναντίον μίας οργάνωσης που σχεδίαζε να παράσχει στήριξη σε επιθέσεις εναντίον της πακιστανικής κυβέρνησης και των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξέδωσε 18 εντάλματα σύλληψης στο πλαίσιο της επιχείρησης που εστιάζεται στη Σαρδηνία. Όπως δήλωσε στο Reuters αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής, όλοι οι ύποπτοι είναι Πακιστανοί ή Αφγανοί. Κάποιοι από αυτούς είχαν συλληφθεί στην Ιταλία, ενώ άλλοι πιστεύεται ότι έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα, είπε ο ίδιος.
Ορισμένοι από τους υπόπτους θεωρείται ότι ευθύνονται για επιθέσεις στο Πακιστάν, περιλαμβανομένης μίας σε αγορά της βορειοδυτικής μεθοριακής πόλης Πεσάβαρ το 2009.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, από τηλεφωνικές υποκλοπές προέκυψε ότι δύο άτομα ανήκαν σε πυρήνα, ο οποίος είχε παράσχει προστασία στον Οσάμα μπιν Λάντεν.
Ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Σαρδηνία
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
































