ΗΠΑ: Κινέζοι χάκερς «χτύπησαν» δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών της κυβέρνησης

Σε δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών της αμερικανικής κυβέρνησης με δεδομένα για ομοσπονδιακούς υπαλλήλους απέκτησαν πρόσβαση Κινέζοι χάκερς τον Μάρτιο, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.
Το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι δεν είναι σαφές πόσο είχαν προλάβει να διεισδύσουν στα συστήματα οι χάκερς προτού οι ομοσπονδιακές αρχές εντοπίσουν την παραβίαση και τους μπλοκάρουν από το δίκτυο.
Στόχος των Κινέζων χάκερς φαίνεται ότι ήταν οι φάκελοι των υπαλλήλων που είχαν καταθέσει αίτηση για να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία υψηλής διαβάθμισης, δηλαδή δεκάδες χιλιάδες άτομα.
Η επίθεση τον χάκερς επιβεβαιώθηκε από αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα ότι “αυτή τη στιγμή” το υπουργείο δεν έχει “εντοπίσει κάποια απώλεια αναγνωρίσιμων προσωπικών στοιχείων”.
Τα συστήματα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Προσωπικού που παραβιάστηκαν περιείχαν πληροφορίες όπως τις επαφές με το εξωτερικό των μελών του προσωπικού που είχαν καταθέσει τις εν λόγω αιτήσεις καθώς και πληροφορίες σχετικά με την προϋπηρεσία τους και άλλα προσωπικά δεδομένα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.