«Η Σερβία δεν θα χαλάσει τις σχέσεις της με την Κροατία»

Η Σερβία δεν θα χαλάσει τις σχέσεις με την Κροατία και δεν θα κάνει κάτι για να τις πλήξει, δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος, Τόμισλαβ Νίκολιτς, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν έλαβε πρόσκληση από την πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς να επισκεφθεί το Ζάγκρεμπ.

Ο κ. Νίκολιτς, στη διάρκεια εκπομπής του κρατικού σερβικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RTS, είπε ότι ο πρώην πρόεδρος της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Σερβία και έτυχε εξαιρετικής υποδοχής, ως καλός γείτονας και φίλος.

«Τώρα είναι η σειρά της Κροατίας να προσκαλέσει τη Σερβία. Όποιος καταλαβαίνει από διπλωματία, θα ρωτούσε γιατί εσείς πηγαίνετε δύο συνεχόμενες φορές στη Σερβία και εσείς δεν πηγαίνετε;» ανέφερε ο κ. Νίκολιτς.

Για τη Σερβία και την Κροατία, όπως πρόσθεσε, είναι πολύ σημαντικές οι καλές σχέσεις, αλλά η Κροατία «βρίσκεται ακόμη σε ευφορία προεκλογικής και μετεκλογικής εκστρατείας, οπότε δεν τολμά να πει ότι η συνεργασία με τη Σερβία είναι τόσο σημαντική».

Ο πρόεδρος της Σερβίας σημείωσε ότι υπήρχε σοβαρός λόγος που δεν παρέστη στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων της προέδρου της Κροατίας, επειδή συνέπεσε με την Εθνική Γιορτή της Σερβίας και υπενθύμισε ότι τη χώρα εκπροσώπησε ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.