Θετική η Αίγυπτος σε εξομάλυνση με το Κατάρ, μετά το κάλεσμα της Σ. Αραβίας

Θετικά εκφράστηκε το καθεστώς της Αιγύπτου, υπό τον πρώην στρατάρχη Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στο κάλεσμα της Σαουδικής Αραβίας για εξομάλυνση των σχέσεών της με το Κατάρ.
Το εμιράτο, ειδικότερα μετά την Αραβική Άνοιξη, πρωταγωνίστησε στη βοήθεια προς ισλαμιστικές οργανώσεις σε ολόκληρη την περιοχή της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, κυρίως δε προς τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Έχει κατηγορηθεί επίσης για υποστήριξη οργανώσεων οι οποίες συνδέονται με την Αλ Κάιντα, ακόμη και του Ισλαμικού Κράτους.
Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν αποφάσισαν να άρουν την απόσυρση των πρέσβεών τους από την Ντόχα, μετά από συμφωνία με το εμιράτο.
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση είχε επίσης αποσύρει τον πρέσβη της στο Κατάρ, λόγω της υποστήριξης που παρείχε η Ντόχα στο καθεστώς του προηγούμενου Αιγύπτιου προέδρου, του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε με πραξικόπημα από τον τότε επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων και νυν προέδρο κ. Σίσι.
«Η Αίγυπτος βεβαιώνει την πλήρη ανταπόκρισή της στην ειλικρινή πρόσκληση για αραβική ενότητα και αλληλεγγύη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αιγυπτιακής Προεδρίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.