Ινδία: Υπουργό… Γιόγκα διόρισε ο Μόντι στον ανασχηματισμό

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι όρισε υπουργό Γιόγκα, στο πλαίσιο ευρέως ανασχηματισμού της κυβέρνησής του, την ηγεσία της οποίας ανέλαβε τον Μάιο.
Ο λάτρης της γιόγκα Ινδός πρωθυπουργός προχώρησε την Κυριακή σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ορίζοντας 21 νέους υπουργούς με στόχο την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και την αναζωογόνηση της οικονομίας της χώρας.
Ανάμεσα στα νέα χαρτοφυλάκια είναι κι εκείνο του AAYUSH (Yoga, Naturopathy, Unani, Siddha, Homeopathy), ο υπουργός του οποίου θα είναι επιφορτισμένος, μεταξύ άλλων, με την προώθηση της αγιουρβέδα, πανάρχαιου ινδικού, παραδοσιακού συστήματος Ιατρικής, της γιόγκα, της ομοιοπαθητικής και άλλων εναλλακτικών θεραπειών.
Ο εθνικιστής και ινδουϊστής κ. Μόντι είναι χορτοφάγος, ασκείται καθημερινά στη γιόγκα και τον Σεπτέμβριο ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να εξετάσουν την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας της Γιόγκα.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο κ. Μόντι συζήτησε, μάλιστα, για τη γιόγκα με τον Μπαράκ Ομπάμα στο δείπνο που του παρέθεσε ο αμερικανός πρόεδρος στον Λευκό Οίκο.
«Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που ορκίστηκαν σήμερα. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε για να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας», έγραψε στο Twitter ο Ινδός πρωθυπουργός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.