Ισραήλ: Φόβοι για την ενισχυμένη παρουσία του Ιράν στη Συρία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Έντονη ανησυχία για την ενισχυμένη παρουσία του Ιράν στη Συρία, στο πλευρό του καθεστώτος Άσαντ, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιααλόν.

Οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο της συνάντησής του με την Ιταλίδα ομόλογό του, Ρομπέρτα Πινότι, τη Δευτέρα, στο Τελ Αβίβ.

Ο κ. Γιααλόν δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για την ενισχυμένη παρουσία του Ιράν στο συριακό έδαφος, η οποία ενισχύει, όπως είπε, τον «σιιτικό άξονα».

Εξέφρασε δε φόβους για αναζωπύρωση της επί δεκαετίες «παγωμένης» διαμάχης με τη Συρία στα Υψίπεδα του Γκολάν, με ιρανική υποκίνηση.

Πυρά εξαπέλυσε ο Ισραηλινός υπουργός και κατά της συμφωνίας των εξι μεγάλων δυνάμεων με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρήματα που κερδίζει το Ιράν από τις εμπορικές συμφωνίες και την άρση των διεθνών κυρώσεων εναντίον του «θα κατευθυνθούν σε ενίσχυση των τρομοκρατών συνεργατών του ανά τον κόσμο».

Κατηγόρησε τέλος την Τεχεράνη ότι συνεχίζει να προσπαθεί να διοχετεύει όπλα στην παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.