Κάμερον: Μεγάλο πρόβλημα με Ε.Ε. αν δε λυθεί το θέμα με τα 2,1 δισ.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε ότι μια ενδεχόμενη αδυναμία να επιλυθεί το ζήτημα της επιπλέον εισφοράς 2,1 δισ. ευρώ που καλείται να καταβάλει η χώρα του στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποτελούσε «σοβαρό πρόβλημα» στις σχέσεις της Μεγάλης Βρετανίας με τις Βρυξέλλες.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ένωσης τόνισαν προς το Λονδίνο την Παρασκευή ότι μόνος δρόμος για την επίλυση του ζητήματος είναι η Μεγάλη Βρετανία να καταβάλει τα χρήματα, ωστόσο ο Βρετανός ομόλογός τους τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «απαράδεκτο».
Από το Ελσίνκι, όπου και βρίσκεται, ο κ. Κάμερον σημείωσε ότι οι συμβιβαστικές προτάσεις δεν τον έχουν ικανοποιήσει μέχρι στιγμής, καθώς έχει αντιρρήσεις σε ό,τι αφορά τόσο το μέγεθος του ποσού, όσο και την ημερομηνία καταβολής του.
«Δύο είναι τα σίγουρα δεδομένα: ότι δεν πρόκειται να πληρώσουμε 2 δισ. ευρώ την 1η Δεκεμβρίου και ότι δεν πρόκειται να καταβάλουμε ποσό αυτού του ύψους», υπογράμμισε ο κ. Κάμερον μετά τη λήξη του Northern Future Forum.
«Αυτά τα δύο θέματα τα έχω θέσει στο τραπέζι. Ελπίζω να λυθούν στο Ecofin», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.
«Εάν λυθούν, καλώς, αλλιώς θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.