Κέρι: Η Ρωσία πρέπει να πάψει να απομονώνεται με τις πράξεις της

Η Ρωσία δεν πρέπει «να απομονώνεται με τις πράξεις της», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ενώπιον συνόδου του ΟΑΣΕ στη Βασιλεία της Ελβετίας.
«Δεν έχουμε ούτε σχέδιο ούτε επιθυμούμε να δούμε τη Ρωσία να απομονώνεται με τις πράξεις της», δήλωσε ο κ. Κέρι, αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.
«Οι ΗΠΑ και οι χώρες που υποστηρίζουν την κυριαρχία και τα δικαιώματα της Ουκρανίας δεν επιδιώκουν τη σύγκρουση», πρόσθεσε.
«Στην πραγματικότητα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Μόσχα θα μπορούσε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και τις καλές σχέσεις απλώς συμβάλλοντας στην εκτόνωση της κατάστασης», πρόσθεσε ο κ. Κέρι, ο οποίος μίλησε στην ετήσια διάσκεψη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν κατηγορούσε σε ομιλία του στη Μόσχα τους Δυτικούς ότι χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα την ουκρανική κρίση για να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ώστε να την «φρενάρουν».
Η διάσκεψη του ΟΑΣΕ πραγματοποιείται δύο ημέρες αφότου οι φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας και οι ουκρανικές αρχές συμφώνησαν σε εκεχειρία σε δύο από τα πιο θερμά σημεία της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία: στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες περιφέρεια του Λουχάνσκ από τις 5 Δεκεμβρίου και στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο εδώ και μήνες αποτελεί θέατρο σχεδόν αδιάκοπων φονικών μαχών.
Πάντως το Κίεβο κατηγορεί ήδη από την Τετάρτη τους φιλορώσους αντάρτες ότι παραβίασαν την εκεχειρία στο αεροδρόμιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.