Καπιτώλιο: Ο ύποπτος που τράβηξε όπλο είχε εμφανιστεί ως «προφήτης»

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο άνδρας που είχε τραβήξει όπλο στο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου, πριν ξεσπάσει το περιστατικό με τους πυροβολισμούς τη Δευτέρα.

Ως ύποπτος αναφέρεται ο 66χρονος Λάρι Ράσελ Ντόσον, ιερέας από το Τενεσί, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε διακόψει συνεδρίαση της Βουλής φωνάζοντας πως ήταν «προφήτης του Θεού».

Ο Ντόσον μπήκε στο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα) έχοντας μαζί του όπλο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατηγορείται ότι το έστρεψε προς τους αστυνομικούς πριν εκείνοι ανοίξουν πυρ, τραυματίζοντάς τον.

Στο περιστατικό τραυματίστηκε επίσης ελαφρά και μία γυναίκα, που αναμένεται να πάρει άμεσα εξιτήριο. Σε βάρος του Ντόσον απαγγέλθηκαν κατηγορίες επίθεσης με φονικό όπλο και επίθεσης σε αστυνομικό φέροντας όπλο.

Την ώρα του περιστατικού, στο Καπιτώλιο υπήρχαν μόνο επισκέπτες και υπάλληλοι καθώς το Κογκρέσο βρισκόταν σε διακοπή για τις γιορτές του Πάσχα και οι βουλευτές και οι γερουσιαστές είχαν επιστρέψει στις περιφέρειές τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.