Κοινή συνεδρίαση αποφάσισαν οι κυβερνήσεις Σερβίας και Μαυροβουνίου

Τη διεξαγωγή κοινής συνεδρίασης των κυβερνήσεων Σερβίας – Μαυροβουνίου τον Μάρτιο του νέου έτους και τη συγκρότηση κυβερνητικών ομάδων εργασίας οι οποίες θα εξετάσουν κοινά έργα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και των μεταφορών, ανακοίνωσαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Μίλο Τζουκάνοβιτς, ύστερα από συνάντηση στο Βελιγράδι.
Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν ενόψει της έναρξης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής Κίνας – Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης για τη βελτίωση της διεμερούς και οικονομικής συνεργασίας και για έργα υποδομών που έχουν μεγάλη σημασία και για τις δύο χώρες.
Η περιφερειακή συνεργασία, η ενδυνάμωση των σχέσεων με τους γείτονες και η ενίσχυση της πολιτικής συμφιλίωσης αποτελούν μία από τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Σερβίας, τόνισε ο κ. Βούτσιτς.
Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς υπογράμμισε ότι τα υπάρχοντα έργα, όπως η σιδηροδρομική γραμμή Βελιγράδι – Μπαρ, σχέδια για νέα περιφερειακά έργα και η διασύνδεσή τους μπορούν να αποτελέσουν το επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής Κίνας – χωρών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.