Κριτική Βρετανίας σε Ισραήλ ότι θέλει μόνον αντιπαράθεση και όχι συμφωνία με το Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ ανακοίνωσε ότι το βράδυ θα βρίσκεται στο Ισραήλ, προκειμένου να συζητήσει με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Τρίτη μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

Μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο κ. Χάμοντ απέρριψε τις επικρίσεις που εκφράζονται για τη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ δεν θα έμενε ικανοποιημένο με κανενός είδους συμφωνία με το Ιράν.

«Το ερώτημα που πρέπει να θέσετε είναι τι είδους συμφωνία θα καλωσόριζε το Τελ Αβίβ. Η απάντηση φυσικά είναι ότι το Ισραήλ δεν θέλει καμία συμφωνία με το Ιράν. Το Ισραήλ θέλει μια μόνιμη κατάσταση αντιπαράθεσης και δεν πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον της περιοχής. Δεν πιστεύω ότι είναι προς το δικό μας συμφέρον», δήλωσε ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του για τη συμφωνία και αναφέρθηκε στους φόβους του Ισραήλ.

«Απόψε θα πάω στο Ισραήλ και αύριο θα έχω την ευκαιρία να μεταφέρω το μήνυμά μου αναφορικά με αυτή τη συμφωνία απευθείας στον πρωθυπουργό Νετανιάχου», συνέχισε ο κ. Χάμοντ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.